Auto

De ce sa alegi anvelope de calitate?

Anvelope1-1024x682 (1)Piata anvelopelor este din ce in ce mai dezvoltata, insa nu toate ofertele sunt si de buna calitate. Din acest motiv, atunci cand te hotarasti sa achizitionezi un rand de anvelope este bine sa tii cont si de alte detalii in afara de cel al pretului. Anvelopele de buna calitate, precum niste anvelope Nokian, iti pot oferi o multime de avantaje si chiar daca initial costa ceva mai mult, pot duce la economii serioase de bani si combustibil.

De ce sa alegi anvelope de calitate?

In primul rand pentru ca un set de anvelope de calitate te ajuta sa consumi cu pana la 200 de litri de combustibil mai putin decat un set de anvelope de proasta calitate. Asta pe parcursul a 40 000 de km. Asadar, aproximativ 300 de euro vor fi economisiti, mai mult decat pretul anvelopelor. Practic, daca achizitionezi anvelope de buna calitate, urmatorul set il vei putea achizitiona doar din banii pe care i-ai economisit pe benzina.

Ce trebuie sa iei in considerare atunci cand achizitionezi anvelope?

Atunci cand achizitionezi un set nou de anvelope, trebuie sa iei in considerare dou factori, extrem de importanti:

  • Data de fabricatie. Chiar daca anvelopa nu a fost niciodata folosita, daca data de fabricatie este una indepartata nu este indicat sa o achizitionezi. In timp, anvelopele se deterioreaza, chiar daca sunt tinute in depozit si s-ar putea sa descoperi ca o anvelopa produsa in urma cu 5 ani rezista cu mult mai putin decat una produsa in acest an.

  • Indicii de performanta. Sunt aspecte foarte importante. Trebuie sa cunosti foarte bine toate notatiile de pe anvelope si sa achizitionezi doar anvelopele care iti pot oferi o performanta cat mai mare.

De ce sa nu achizitionezi anvelope second Hand?

Exista si o puternica piata de anvelope second hand, insa nu este indicat sa apelezi pentru o astfel de solutie, din mai multe motive:

  • O anvelopa second te costa mai mult. Da, chiar daca pretul de achizitie este unul scazut, in timp vei descoperi ca platesti mult mai multi bani pentru a intretine o masina cu anvelope second hand. Vei consuma mai mult combustibil iar uzura se va vedea mult mai repede.

  • O anvelopa second hand iti pune viata in pericol. Anvelopele second sunt extrem de periculoase pentru tine si pentru cei care circula cu masina, asadar, trebuie sa te gandesti de doua ori inainte de a face o astfel de achizitie.

Related posts
Auto

Ce probleme apar la mașini cel mai des iarna?

AutoAuto-Moto si transporturi

Top 3 sfaturi de care trebuie sa tii cont, ca sa nu fii inselat atunci cand inchiriezi o masina

AutoAuto-Moto si transporturi

Audi, BMW, Mercedes-Benz, Volkswagen si Ford - cele mai vandute masini sh din Germania

Auto

Sfaturi pentru a promova mai usor examenul auto

Sign up for our Newsletter and
stay informed