Agricultura

De ce sa utilizezi un gard electric dacă crești animale?

fsDaca esti crescator de animale, vei face tot posibilul ca fiintele pe care le cresti sa fie in deplina siguranta. Asta inseamna sa le tii departe de pradatori si evident, sa le tii intr-un perimetru bine stabilit. Fiecare animal are propriile nevoi si propriul comportament. Atunci cand vine vorba despre protectie, solutiile sunt asemanatoare.

O solutie moderna este instalarea unui gard electric. Fie ca vorbim despre un gard electric oi sau despre un gard electric porci, cai sau pasari, avantajele sunt uriase.

De ce sa achizitionezi un gard electric?

In primul rand, pentru ca o astfel de solutie este ieftina. Un gard electric nu necesita resursele pe care le impune un gard normal si poate sa fie mult mai eficient.

Montajul unei astfel de solutii este si el destul de simplu. Daca in cazul unui gard clasic, instalarea poate sa dureze chiar si cateva zile, in cazul unui gard electric nu vei pierde mai mult de cateva ore pentru a-l instala. Poti sa faci o astfel de operatiune chiar si atunci cand este vorba despre terenuri accidentate, ceea ce face gardul electric sa fie perfect pentru stanele de munte, spre exemplu.

Gardurile electrice sunt durabile si flexibile. In primul rand, nu pot fi supuse presiunii fizice excercitate de animal si pot fi mutate cu usurinta dintr-o parte in alta, atunci cand trebuie sa fie relocata o turma de oi, spre exemplu.

Nu in ultimul rand, un gard electric este o solutie ce nu necesita intretinere sau daca o necesita, este ieftina si rapida. Daca ai instalat corect un gard si ai animale dresate, singurul lucru pe care trebuie sa il faci este sa verifici din cand in cand daca instalatia de gard functioneaza asa cum trebuie. Poate cel mai mare cost pe care il aduce un gard electric este reincarcarea bateriei care genereaza curentul. Acest lucru nu se face des insa si nu costa mult.

Cum functioneaza un gard electric?

Ai putea spune ca o astfel de solutie este periculoasa pentru animale. Din fericire, pericolul este inexistent. Este adevarat ca genereaza un soc electric, insa este unul care nu provoaca daune. Singurul lucru pe care il face gardul este acela de a genera frica si de a face animalele sa nu se mai apropie.

Related posts
AfaceriAgricultura

Afla tot ce trebuie sa stii despre Agil erbicid

AfaceriAgricultura

Cauti o folie de mulcire? Cumpara cel mai rezistent produs, pentru culturi sanatoase

AfaceriAgricultura

Investeste in plasa de umbrire perfecta pentru acoperirea solarului tau

AfaceriAgriculturaAntreprenoriatIndustrie

Adrian Oros: „O parte din piete au fost inchise, si de aceea am facut apel inca de la inceputul crizei catre administratiile publice locale sa lase pietele deschise”

Sign up for our Newsletter and
stay informed