Amenajari

Decoreaza-ti gradina utilizand culori vii si scoarta de lemn decorativ

Infrumusetarea gradinii este un proces important pentru toti gradinarii. Dar o gradina este cea mai frumoasa atunci cand contine plante sanatoase. Plantele sanataose si pline de vitalitate sunt cele mai frumoasa, iar lemnul decorativ este instrumentul numarul unu in hranirea, protejarea si decorarea plantelor si gradinilor.

Lemnul decorativ este un instrument foarte usor de folosit in decorarea aricarei gradini. Acesta functioneaza prin asezarea unui strat de scoarta sau mulci la baza plantelor. Acest strat trebuie sa fie intre 8 si 15 cm. Asezand stratul de lemn decorativ, vom forma un covor de culoare care acopera solul gradinii.

Culoarea este importanta in decorarea unei gradini. Sunt combinatii de culori care sunt placute ochiului. Acestea atrag priviri si atentia vizitatorilor dvs. Paleta vasta de culori ale lemnului decorativ va ofera posobilitati nemarginite in decorarea gradinii mult dorite. Dar acestea ajuta si la accentuarea plantelor, ale unor carari, zone cu apa si altor elemente. Un tips pentru o gradina armonioasa din punct de vedere ale culorilor, puteti folosi lemnul decorativ de pe sol si in ghivecile cu flori. Important este sa alegeti culoarea dominanta care poate fi lemnul decorativ sau plantele. Daca doriti sa domine culoarea florilor, puteti sa alegeti lemn decorativ de o culoare complementara care se potriveste culorii plantelor.

Dar lemnul decorativ nu doar infrumuseteaza. Acesta si protejeaza. Lemnul decorativ protejeaza atat aolul cat si radacinile si tulpinile plantelor. Covorul de culoare va oferi protectie impotriva razelor solare in timpul verii. Astfel, vara, solul va fi umed si racoros, nepermitand razelor solare sa patrunda in sol si sa-l usuce. Iar irigarea solului va fi realizata mai rar. Dar lemnul decorativ protejeaza si impotriva frigului iernii. Solul va fi inchis cu stratul de scoarta si nu va permite frigul sa intre si sa inghete radacinile plantelor care asteapta renasterea primaverii.

Beneficiile utilarii de lemn decorativ sunt numeroase. Acesta hraneste plantele cu nutrientii si mineralele pe care le contine. Ajutand plantele sa creasca intr-un mod optim si sanatos.

Gradina dvs va lumina de vitalitate cu furnze verzi si vii cum nu ati mai vazut. Acesta va deveni locul dvs de calm si liniste. Un loc unde va puteti conecta la puterea de relaxare ale plantelor. Admirand plantele frumoase pe care le-ati crescut cu ajutorul scoartei decorative, va vor livra oxigenul necesar vitalitatea corpului uman si pentru relaxare.

Related posts
AmenajariCASA SI FAMILIE

Bena basculabila: din ce material este realizată și ce beneficii îți asigură?

AmenajariCASA SI FAMILIE

Tips&tricks: de ce sa investesti intr-un acoperis din tabla faltuita?

AmenajariCASA SI FAMILIE

Afla cum sa alegi semineul perfect pentru acasa!

AmenajariCASA SI FAMILIE

Afla tot ce trebuie sa stii despre pardoselile decorative!

Sign up for our Newsletter and
stay informed