DIVERSE

Despre gandaci si combaterea acestora

Gandacii sunt insecte din ordinul Blattodea si numara aproximativ 4600 de specii din care cel putin 4 sunt considerate daunatoare, fiind necesare actiuni de pest control (operatiuni de dezinsectie) pentru combaterea acestora. Dintre acestea, cele mai cunoscute specii de gandaci sunt Gandacul american, Gandacul german, Gandacul oriental si Gandacul asiatic.

Speciile de gandac american si asiatic prefera sa se stabileasca si sa se dezvolte intr-un mediu cu umiditate si caldura ridicata (reteaua de canalizare, beciuri, subsoluri, etc.) fapt pentru care ii numim si gandaci de canalizare.

In schimb, gandacul german si gandacul asiatic prefera ca zona de stabilire a cuiburilor chiar proximitatea spatiilor de preparare si prelucrare a mancarii, respectiv bucatarii, mai exact in crapaturile foarte inguste si intunecate din spatiul respectiv. Ne vom referi la acesti gandaci cu termenul simplu de gandaci de bucatarie.

Sunt considerati daunatori din cauza faptului ca invadeaza gospodariile umane in cautare de surse de hrana si contamineaza alimentele si suprafetele cu excremente si feromoni.

Fiind omnivori, au o dieta extrem de variata care cuprinde o multime de alimente aflate in bucatarie sau camara (carne, alimente care au in compozitie amidon, grasimi, resturi fermentate, etc.).

In functie de specie, durata de viata a gandacilor prezentati mai sus variaza de la 9-10 luni la 2.5 ani. Cea mai rapida rata de inmultire este cea a gandacului german care in cursul vietii poate produce intre 100 si 300 de noi indivizi.

In ceea ce priveste combaterea gandacilor, una dintre cele mai noi metode de abordare este utilizarea de insecticid gel , separat sau in combinatie cu insecticidele clasice care se aplica prin pulverizare. Acesta are o serie de avantaje la utilizare, printre care si posibilitatea folosirii de catre persoane necalificate (utilizatori casnici).

La o simpla cautare a termenului magazin insecticide pe internet, veti putea obtine o lista cu societati specializate in comertul cu produse de dezinsectie care sa va ofere toate informatiile necesare in procesul de combatere a unui eventual tip de daunator cu care va confruntati.

Related posts
DIVERSE

Au fost furate 50.000 de masti, in Koln

DIVERSE

Ce sa cumperi dintr-un shop online cu suplimente pentru sportivi?

DIVERSE

Gardul electric – legislatie

DIVERSE

Ce fel de discutie trebuie sa avem cu copiii nostrii, despre siguranta?

Sign up for our Newsletter and
stay informed