Turism

Detalii importante si curioziati despre Muntenegru

Alegerea destinatiilor pentru calatorie se face in functie de preferinte si cunostinte despre o anumita tara. Informatiile pe care le veti putea afla despre Muntenegru sigur o sa va convinga sa mergeti intr-o escapada in aceasta tara, deci pregatiti-va cu adevarat si aflati tot ce trebuie stiut.

Detalii utile despre Muntenegru

Muntenegru este un stat din sud-vestul Europei si in zona sud-vestica a peninsulei Balcanice. Suprafata tari nu este mai mare de 13.812 km patrati si numarul locuitorilor este aproximativ de 662 de mii. Capitala tarii este Podgorica, insa exista foarte multe orase importante si renumite in tara multumita atractiilor, cum ar fi:

  • Budva
  • Becici
  • Ulcinj
  • Pljevlja

Siteul http://www.muntenegru.info va asteapta cu articole interesante, din care veti putea sa aflati toate detaliile importante despre aceasta tara, deci organizarea calatoriei sigur nu o sa reprezinte problema. Verile sunt calde si uscate in Muntenegru, iar iernile blande, deci veti putea vizita tot anul tara. Relieful este variat, cu plaje frumoase si lungi, dar tara se mandreste si cu campii, dealuri si munti de peste 2000 de metri. Cea mai joasa altitudine este in valea raului Zeta, cu 500 metri si cel mai inalt punct este varful Bobotov Kuk, cu 2.522 metri. Lungima plajelor in tara este de 73 km.

Curiozitati despre Muntenegru

Prima curiozitate este ca Muntenegru este cel mai recent stat independent, deoarece se bucura de acest titlu abia din anul 2006. O alta curiozitate este faptul ca raul Tara este a doilea cel mai adanc canion din lume, totodata este si cel mai lung rau, insa numai din tara. Tot la acest capitol trebuie amintit si faptul ca Podgorica este a doua capitala a statului si ca capitala din prezent a avut deja si alte nume, mai exact: Birziminium si Ribnica.

Related posts
Turism

A fost facut anuntul. Cand va fi deschis sezonul estival in Bulgaria?

Turism

Ursula Van der Leyen avertizeaza europenii sa nu isi faca rezervari pentru vacanta de vara

Turism

Virgil Popescu: „Fac apel la romani, la cei care au platit avansuri, sa nu mearga sa ceara intr-un ritm sustinut”

Turism

Turist in Bucuresti. Cand este cea mai buna perioada pentru a vizita capitala, in functie de starea vremii?

Sign up for our Newsletter and
stay informed