Tehnologie

Folosirea si Montarea Cititorului de Bancnote

In cazul in care nu se doreste folosirea unui cititor de bancnote, montat pe automat de cafea, singura varianta prin care se pot contoriza numarul de bauturi calde vandute este folosirea contorului automatului.

Avand in vedere ca, aproximativ la fiecare alimentare a automatului este necesar a se proba functionalitatea acestuia, daca nu se tine o contabilitate foarte buna la aceste „probe”, totul poate deveni foarte confuz, putand duce la aparitia a diverselor controverse intre proprietarul automatului si proprietarul locatiei in care este montat, in principal din cauza lipsei de incredere unul in celalalt.

Pentru a evita atat numeroase controverse si discutii cu proprietarul locatiei, este indicat ca automatul sa detina un sistem de plata, atat un cititor de bancnote, cat si o jetoniera.

Cititorul de bancnote trebuie sa fie in stare perfecta de functionare (sa nu refuze bancnote si sa aiba un sistem de protectie anti-frauda, dar mai ales sa accepte bancnote indoite si sifonate).

Totusi aici este o problema pentru ca daca sistemul anti-frauda(OASG) este activat la cel mai mare grad de protectie, pot aparea foarte  multe probleme pentru ca la orice miscare involuntara retractiva a bancnotelor introduse de  utilizator, acesta va refuza bancnota pe motiv anti-frauda.

Totodata un grad foarte scazut de protectie nu va asigura aceasta anti-frauda, cel mai potrivit fiind gradul de mijloc anti-frauda, functionand in conditii perfecte din toate punctele de vedere, noi recomandanda cititoare de bancnote GBA HR1.

 

La montarea cititorului de bancnote trebuie sa se asigure ca sistemul de prindere al acesteuia nu este bazat pe suruburi care pot fi desfacute pe exterior, deoarece sunt foarte multi cu „idei inedite” si te poti trezi fara cititor peste noapte si din acest motiv se recomanda folosirea unor suruburi care nu se pot desface din exterior, iar daca acest tip de suruburi nu sunt disponibile se recomanda folosirea a a cate 2 piulite „date peste cap”, mai exact cu filetul ras pentru a evita desfacerea cititorului de bancnote.

Ultimul set de sfaturi pentru asigurarea unei bune functionari ar fi:

  • Curatarea periodica a cititorului de bancnote (se poate curata cu un amestec de 1/2 apa si 1/2 spirt) – Curatanduse curele acestuia si cu grija senzorii cititorului
  • Cititorul de bancnote trebuie sa fie ferit, evident de apa si caldura puternica.
  • Daca cititorul este amplasat in exterior se recomanda folosirea unei protectii de soare si ploaie pentru a evita schimbarea nedorita a cititorului.
  • Asigurarea unei alimentari constante de 12V, altfel acesta va refuza foarte des bancnotele.

Din acest motiv, noi recomandam folosirea cititoarelor de bancnote GBA HR1, acestea fiind rezitente la uzura indelungata, dar sunt sensibile la alimentare necorepunzatoare, apa si  caldura puternica.

Cititoarele de bancnote GBA HR1 ies in evidenta cu o rata de acceptie de aproximativ 95% cu un grad mediu de securitate setat, iar daca se asigura o tensiune constanta, este ferit de intemperii si se curata periodic, cu siguranta nu vor aparea probleme la acceptarea bancnotelor.

In proportie de 80% am acoperit anumite probleme ce pot apararea si avantajele folosirii cititoarelor de bancnote, dar noi suntem curiosi si va rugam ne raspundeti la intrebarile de mai jos in comentarii:

  1. Tu ce cititor de bancnote folosesti si de cat timp?
  2. Care este gradul de acceptare ala cititoarelor folosite de dumneavoastra?
  3. Daca ati folosit cititoarele de bancnote GBA HR1, cat de multumiti sunteti de acestea?

 

 

 

 

Related posts
Tehnologie

Cartuse imprimanta – avantajele tehnologiei care sta la baza documentelor tale

ElectroniceTehnologie

Camere de supraveghere – cum le alegem pe cele potrivite?

Tehnologie

Ce se intampla cu informatiile noastre

Tehnologie

ADT lanseaza un echipament de imbunatatire a siguantei locuintei

Sign up for our Newsletter and
stay informed