Din punct de vedere al pietei de afaceri din tara noastra, micii afaceristi nu au fost niciodata incurajati in deschiderea de afaceri bazate pe concepte diferite de ceea ce exista deja in Romania, pana in prezent. In momentul de fata, aderarea la Uniunea Europeana incepe sa isi spuna cuvantul si accesul pe care il avem la fondurile europene nerambursabile este cu siguranta un factor ce schimba cu totul aspectul pietei de afaceri din Romania. In primul rand, noii afaceristi care abia se lanseaza in investitii sau in proiecte de afaceri vor fi automat incurajati de ideea de a beneficia de un ajutor financiar suplimentar pe care nu vor trebui sa il returneze, insa ajutorul oferit de Uniunea Europeana in acest domeniu nu se limiteaza la oferirea de ajutor financiar doar pentru tinerii afaceristi aflati la inceput de drum. Pentru persoanele care poseda deja o afacere pe care vor sa o dezvolte intr-un anumit sens, sa o perfectioneze pe domeniul in care activeaza sau sa o reprofileze, fondurile europene nerambursabile reprezinta un tip de ajutor care nu poate fi obtinut pe o alta cale si care se poate dovedi a fi crucial.
Accesarea fondurilor europene nerambursabile este acum posibila si tangibila chiar si pentru intreprinzatorii ce isi desfasoara activitatea in mediul rural, existand un tip de program prin care se pot accesa fonduri europene nerambursabile special dezvoltat pe acest sector al pietei de afaceri. Prin intermediul acestui tip de program, intreprinzatorii pot sa isi dezvolte afacerile ce tin de ferme mici sau mari de animale, de cultivarea diverselor tipuri de culturi agricole sau chiar de afaceri noi precum turismul rural, care s-a dovedit a fi o idee de afaceri de mare succes printre turistii straini, si chiar pana la deschiderea de afaceri ce isi pot avea locatia centrala in mediul rural, precum brutarii sau alte tipuri de intreprinderi de acest gen.
Insa nu doar la asta se reduc oportunitatile de afaceri, acum fiind posibila chiar deschiderea de ferme de piscicultura sau de afaceri care sa aiba baza in domeniul pescuitului sau in domeniul prelucrarii si comercializarii produselor din peste, de exemplu.
Avand in vedere imensul potential agricol pe care Romania il detine, atat din punct de vedere al terenului cultivabil disponibil, dar si din punct de vedere al conditiilor climaterice existente la noi, care fac posibila existenta unui numar mare de culturi agricole, Programul National pentru Dezvoltare Rurala vine sa acopere o piata de necesitati foarte larga, oferind finantare prin fonduri europene nerambursabile celor care au nevoie de un avant financiar.
Pentru toate acestea exista acum firme specializate de consultanta pe domeniul accesarii fondurilor europene nerambursabile, care sunt menite sa va faca dumneavoastra munca mai usoara si sa se asigure ca proiectul depus de catre dumneavoastra va fi aprobat si veti primi finantarea necesara. Ce va oferim noi este posibilitatea de a beneficia de servicii complete de consultanta in ceea ce priveste realizarea proiectelor de obtinere a fondurilor europene nerambursabile, incepand cu demararea propriu-zisa a proiectului si pana in momentul incasarii de catre dumneavoastra a transei finale din fondul nerambursabil, dar si asistenta pe parcursul implementarii in colaborare directa cu autoritatea de management a programului de finantare. Pe langa serviciile de elaborare si implementare a proiectelor, va oferim si servicii complete de contabilitate, venind astfel in intampinarea tuturor cerintelor dumneavoastra.