DIVERSE

Gardul electric, o solutie deosebit de buna pentru protectia animalelor

Daca ai animale in curte, cu siguranta vrei sa le protejezi de diversi intrusi si evident, de hoti. Exista numeroase solutii prin care poti sa faci asta, incepand cu un sistem de alarma, continuand cu un sistem de supraveghere video si eventual cu un paznic. Toate aceste elemente insa, au mici neajunsuri. Daca in cazul primelor doua, este destul de greu sa actionezi atunci cand este un eveniment, in cazul paznicului, este foarte costisitor.

O solutie optima ar fi instalarea unui gard electric animale .

Ce este un gard electric?

Este, practic, o bariera construita in fata agresorilor. Este format din fire prin care trece curent electric si care elibereaza o data la cateva secunde socuri de inalta tensiune. Desi socul este neletal, avand doar 8000 V, acesta poate sa fie o lectie foarte buna pentru cei care vor sa intre in zona supravegheata si sa ii indeparteze de bunurile pe care le ai.

Unde se poate folosi un gard electric?

De regula, un astfel de gard poate sa fie folosit oriunde este nevoie de securitate cat mai mare. Il poti folosi in proprietatile private, in bazele militare, fermele agricole si de animale sau chiar si acasa, daca vrei sa indepartezi orice forma de intrus.

Cel mai intalnit insa, este la fermele de animale si la stanele de oi, deoarece este cea mai buna solutie pentru a indeparta intrusi precum lupul, vulpea sau alte animale salbatice.

De ce sa alegi o astfel de solutie?

In primul rand pentru ca este 100% sigura. Tensiunile inalte de pana in 8000 V sunt destul de puternice incat sa sperie intrusul, insa nu sunt letale, asadar, orice fiinta se atinge de gard este in siguranta deplina.

Orice tentativa de a taia gardul si de a-l sabota intr-un fel sau altul, este semnalizata imediat catre sistemele de alarma sau monitorizare. Asadar, daca exista un hot care vrea sa intre in spatiul pe care il protejezi, acesta nu va putea sa isi duca la bun sfarsit actiunea.

Costurile pentru o astfel de solutie sunt reduse, nefiind necesare investitii de mii de euro. De regula, o investitie intr-un gard electric poate sa dureze chiar si 25 de ani, asadar, in timp, aceasta se amortizeaza. Daca mai punem la socoteala si faptul ca un gard electric poate sa se lege la alarmele inteligente si la programele de dispecer, atunci putem spune cu siguranta ca este una dintre cele mai bune solutii pentru protectia bunurilor noastre.

Related posts
Alte DomeniiDIVERSE

Descopera toate informatiile necesare despre tatuajele pentru barbati

DIVERSE

Au fost furate 50.000 de masti, in Koln

DIVERSE

Ce sa cumperi dintr-un shop online cu suplimente pentru sportivi?

DIVERSE

Gardul electric – legislatie

Sign up for our Newsletter and
stay informed