Destinatii Turistice

Grecia – destinatia ideala pentru un sejur perfect

Grecia se afla in Peninsula Balcanica, in Sud-Estul Europei.
Este alcatuita dintr-o parte continentala, cu golfuri si peninsule, si o parte insulara, ce cuprinde aproximativ 3000 de insule din Marea Mediterana, Marea Ionica si Marea Egee. Grecia detine cca. 15.000 km de coasta.
Apartinand zonei mediterane, clima Greciei este blanda.
Orasele antice, plajele intinse, statiunile insufletite si peisajele deosebite fac din Grecia o destinatie de neuitat. Istoria acestei tari reprezinta un motiv in plus pentru a vizita acest colt european si prezenta ii este simtita in prezent prin nepretuitele valori istorice conservate atat in muzee, cat si sub cerul liber. Se poate observa o alternare a peisajelor, de la cel muntos, la cel marin, de la antichitate la modernism, de la cultura la distractie.
Una dintre principalele atractii turistice este arhitectura deosebita intalnita in Grecia. Datorita infloritoarei vieti antice, Grecia are o gama variata de stiluri arhitecturale, de monumente impunatoare si valori inestimabile care adunate la un loc, ofera o viziune artistica asupra Greciei Antice.
Acesti factori duc la cresterea cererilor turistilor de pretutindeni de a-si petrece minim un sejur in Grecia. Astfel, mijloacele de informare incep sa publice cat mai multe articole referitoare la vacante in Grecia; in ziarele din sezonul estival gasim publicatii cu “oferte in Rhodos”, “oferte in Paralia Katerini”, “oferte in Corfu” sau “oferte in Creta”.
Oricine ia decizia de a-si petrece un sejur in Grecia, care accepta o oferta in Halkidiki, o oferta in Insula Thassos sau oferte in orice alt coltisor din aceasta tara, s-ar intoarce din vacanta cu amintiri extraordinare si o experienta de neuitat.
Excursiile cu iahtul ofera peisaje inedite asupra plajelor din Kassandra si Sithonia, dar si asupra renumitelor manastiri din Muntele Athos.
Hotelurile impanzesc coastele si golfuletele. Exista cereri mari pentru diferite hoteluri din Olympic Beach, hoteluri din Nei Pori, hoteluri din Rhodos sau hoteluri din Zakynthos. Numarul de stele are o importanta mai redusa pentru turisti, acestia preferand sa-si petreaca timpul pe un sezlong, la plaja sau vizitand deosebitele atractii turistice.
Divertismentul este asigurat de numeroasele sporturi ce se pot practica: ski nautic, surfing, scufundari, tenis, echitatie, de vizite la parcurile acvatice, de croaziere si alte excursii de-o zi, precum si de competitii sportive, festivaluri, evenimente artistice sau chiar iesiri in cluburi, la restaurante sau la taverne, bucurandu-va totodata de specialitatile bucatariei traditionale grecesti.
Pe plan cultural, Grecia nu poate fi parasita fara vizitele la Parthenon, Erechteion, la Muntele Olimp, la muzeele ce gazduiesc opere de valoare ale culturii antice grecesti si la renumitele manastiri.
In concluzie, aceasta tara este una dintre destinatiile care impletesc cu usurinta cultura si traditia cu distractia si relaxarea. Grecia promite intr-adevar un sejur perfect!

Related posts
Destinatii Turistice

Eforie-Nord mai frumoasa ca niciodata!

Destinatii Turistice

S-a dat startul la petrecere in Mamaia!

Destinatii Turistice

Descopera Barcelona prin intermediul uni city break

Destinatii Turistice

Exploreaza lumea cu Dante travels

Sign up for our Newsletter and
stay informed