CASA SI FAMILIE

Hidrofor sau pompa submersibila pentru puturi?

Hidrofor-Sau-Pompa-Submersibila-Pe-Care-Sa-Aleg-hidrofor-cu-ejectorAlimentarea cu apa a unei case poate sa fie destul de dificila, daca nu exista posibilitatea de alimentare de la reteaua localitatii. Cea mai adoptata solutie este saparea unui put. Acesta insa, poate sa aiba diverse adancimi, in functie de adancimea panzei freatice si poate sa necesite diverse utilaje, unele mai complexe si mai costisitoare decat altele, pentru scoaterea apei din put.

Dupa o analiza atenta a solutiilor pe care le ai, vei ajunge la concluzia ca trebuie sa te hotarasti intre hidrofoare sau pompe submersibile pentru puturi. Ambele pot fi extrem de eficiente sau ineficiente si ambele pot fi alese in functie de mai multe detalii.

Hidrofor sau pompa submersbila?

Diferenta dintre cele doua este cat se poate de simpla: Hidroforul aspira apa din put, in timp ce pompa submersibila o impinge. Astfel, daca adancimea putului este foarte mare, cea mai potrivita este pompa, in timp ce, daca adancimea este una mica ( de pana in 8 metri) este mult mai bun un hidrofor.

In principiu, daca vrei sa mergi la sigur, cel mai bine este sa optezi pentru o pompa submersibila, chiar daca de multe ori este mai costisitoare. Avantajele pe care le aduce sunt notabile :

  • Poate scoate apa de la orice adancime. Hidroforul te limiteaza la o adancime de maxim 8 metri, in timp ce pompele submersibile nu au limite in acest sens.
  • Este autoamoranta, asadar nu necesita timp pentru amorsare si se poate monta extrem de usor. Functionarea unei pompe submersibile este continua, imediat ce a fost introdusa in apa.
  • Duce la economii substantiale de energie. De cele mai multe ori, pompa submersibila te ajuta sa consumi cu pana la 30% mai putin curent electric, generand insa aceeasi presiune ca si un hidrofor.
  • Nu necesita intretinere. Daca in cazul hidrofoarelor motorul nu este sigilat si poate sa sufere probleme, cum ar fi coroziunea, in cazul pompei submersibile, motorul este sigilat, in asa fel incat sa nu patrunda apa la el si nu necesita niciun fel de intretinere, ducand, de asemenea, la costuri mai mici.

Per total, asadar, pompa submersibila este o solutie mai eficienta si de multe ori mai eleganta. Daca urmeaza sa locuiesti la casa si ai nevoie de o sursa de apa, o astfel de solutie este cea mai buna pentru tine.

 

 

Related posts
AmenajariCASA SI FAMILIE

Bena basculabila: din ce material este realizată și ce beneficii îți asigură?

AmenajariCASA SI FAMILIE

Tips&tricks: de ce sa investesti intr-un acoperis din tabla faltuita?

CASA SI FAMILIEIngrijirea Batranilor

Cauți cel mai modern azil de bătrâni din sectorul 1? Iată care sunt facilitățile pe care le găsești în București!

AmenajariCASA SI FAMILIE

Afla cum sa alegi semineul perfect pentru acasa!

Sign up for our Newsletter and
stay informed