Piese de schimb

Importanta anvelopelor de iarna

Odata cu venirea iernii, masurile de siguranta pe care trebuie sa ti le iei pentru a avea o calatorie sigura si confortabila cu masina ta, trebuie sa fie ceva mai multe si sa le fie acordata o mai mare atentie. Unul dintre elementele carora trebuie sa le acorzi cea mai mare atentie, este fara doar si poate prezenta anvelopelor de iarna.

Acestea te vor asigura ca vei conduce in deplina siguranta pe zapada si vor reduce riscul de inzapezire sau de accidente. Desi de multe ori importanta anvelopelor de iarna este neglijata, acestea pot sa faca diferenta intre o calatorie sigura si una riscanta sau chiar mortala.

De ce sa nu neglijezi anvelopele si sa optezi pentru cele de iarna imediat ce simti ca apare frigul?

Anvelopele sunt practic singura legatura pe care automobilul o are cu asfaltul, in asa fel incat, toate manevrele pe care le faci la volan au o actiune directa asupra anvelopelor si tot controlul pe care il ai este dat, in mare parte de acestea.

Unul dintre elementele care decide controlul pe care il ai asupra masinii, este mediul inconjurator si evident, tot anvelopele sunt cele care iau contact direct cu el. Din acest motiv, s-au dezvoltat atat anvelope de vara, extrem de fiabile pentru umezeala sau carosabil uscat, cat si anvelope de iarna, fiabile pentru carosabilul inghetat si alunecos.

Practic, anvelopele de iarna reusesc sa asigure o tractiune foarte buna si o aderenta mare pe drumuri acoperite de noroi, zapada sau gheata.

Acest lucru este posibil deoarece sunt realizate dintr-un material foarte rezistent, care isi pastreaza proprietatile intacte si la temperaturi foarte scazute. Materialul este realizat in asa fel incat sa prezinte o performanta deosebita in momentul in care se circula pe zapada, gheata sau noroi, insa nu este pretabil pentru circularea pe drumuri uscate, deoarece se uzeaza foarte repede si se diminueaza manevrabilitatea. In momentul in care terenul este uscat, se recomanda anvelopele speciale pentru vara.

Ce beneficii au anvelopele de iarna?

–        Iti ofera siguranta chiar si la drumuri foarte lungi, acoperite de zapada si gheata;

–        Iti permit o manevrabilitate foarte buna a masinii;

–        sunt rezistente la temperaturi foarte scazute, neexistand un risc major de a face pana.

Cu toate beneficiile anvelopelor, odata cu venirea iernii, pe langa acestea este indicat sa te echipezi si cu alte elemente care sa iti asigure siguranta, precum lanturi sau o lopata cu care sa te poti dezapezi cu usurinta. In felul acesta iti asiguri o calatorie in siguranta, in orice perioada a anului.

Pentru cele mai bune preturi la anvelope si piese auto Opel le gasiti pe PieseAutoShop.ro – magazin de piese auto online.

Related posts
Piese de schimb

Tipuri de motoare pentru masini

Piese de schimb

Solutii pentru masina ta

Piese de schimb

Unde pot gasi un carlig de remorcare Nissan Navara?

Piese de schimb

Ce este caseta de directie a masinii

Sign up for our Newsletter and
stay informed