Piese de schimb

Solutii pentru masina ta

Putem observa cu ochiul liber ca orasele noastre devin prea mici in comparatie cu numarul de masini existent, numar care este in continua crestere. Nu mai conteaza ca stai intr-un oras mic sau unul mai mare, traficul este la fel de infernal in orele de varf raportat la numarul cetatenilor. Dintr-un lux a devenit in timp o nevoie primara pentru fiecare om. Orasele au devenit supraaglomerate, plina de agitatie si normal, cu foarte putine locuri de parcare.

Din aceasta cauza apar si cele mai frecvente uzuri sau stricaciuni la anumite piese. De exemplu cum nu avem rabdare la semafor si ne grabim uitam sa actionam corect iar in timp se duce discul de ambreaj sau sincoanele pinioanelor din cutia de viteze. Poate altii se grabesc iar din neatentie se intampla un mic caranbol. Sunt foarte multe situatii in care se pot produce daune masinii tale.

Acestea sunt niste lucruri pe care nu le putem evita si nici nu le putem schimba oricat de mult am incerca. Dar putem face ceva in privinta aceasta. Putem veni cu cele mai bune solutii pentru tine si masina ta astfel incat atunci cand vin aceste situatii sa stii sigur ce trebuie sa faci si sa te bucuri din nou de confortul masinii tale in cel mai scurt timp.

Alegerea unui service bun auto
Primul lucru pe care trebuie sa il faci este cel de a alege un service auto bun si de incredere. Se stie ca exista multi mecanici priceputi care activeaza in garajele personale din spatele blocului dar acestia nu iti pot oferi nici o garantie pentru service-ul facut. De aceea este recomandat sa ceri ajutorul unui service auto autorizat de Registrul Auto Roman iar acestia trebuie sa dispuna de transparenta totala fata de tine.

Piesele auto de calitate
Cei mai multi romani aleg sa achizitioneze piese auto din dezmembrari, fie ca au Audi, Vw sau Bmw ceea ce nu e un lucru rau. Daca se alege aceasta varianta trebuie sa te asiguri ca piesa respectiva respecta standardele de calitate necesara pentru a functiona perfect pe masina ta dupa ce este montata iar cei care vand sunt de incredere si iti ofera si garantie pe piesa in caz de ceva.

Intretinerea
Aici totul tine de tine si de modul in care alegi sa iti intretii masina. Daca vrei sa eviti umblarea repetata in service-urile auto si scoaterea din buzunar ai unor bani pe care puteai sa-i cheltuiesti intr-un alt mod atunci trebuie sa acorzi atentie mai multor detalii legate de intretinere.
– verificare periodica si respectarea programului de mentenanta. Indicatiile de intretinere de cele mai multe ori le gasesti si in manualul masinii.
– schimbati stilul de condus in unul preventiv cu multa atentie. Trebuie sa iti cunosti masina, sa stii cum ii place sa fie condusa si sa o respecti.
– dupa ce iti cunosti masina si stii cam ce este normal la ea, atunci cand auzi ceva diferit nu ezita si verifica din timp pentru a intampina anumite defectiuni

Related posts
Piese de schimb

Tipuri de motoare pentru masini

Piese de schimb

Ce este caseta de directie a masinii

Piese de schimb

Unde pot gasi un carlig de remorcare Nissan Navara?

Piese de schimb

Anvelope ieftine de vara second hand: lucruri de care trebuie sa tii cont

Sign up for our Newsletter and
stay informed