Alimentatie

Importanta legumelor si fructelor in viata noastra

Legumele si fructele, cea mai importanta sursa de vitamine
Fructele si legumele au valori nutritive enorme si sunt o sursa de energie importanta . Este bine de stiut, ca sub raport caloric, de exemplu, 100 de grame de struguri echivaleaza cu o cantitate similara de carne slaba de vaca sau de peste.

Tot legumele si fructele se constituie intr-o importanta sursa de energie pentru organism, si asta datorita glucidelor pe care le contin, in special glucozei, levulozei si fructozei. Fructele si legumele sint mari depozitare de vitamine, si inca de o mare varietate, oligoelemente, deci de saruri minerale, alte elemente nutritive indispensabile vietii, asemenea vitaminelor.

O alimentaţie corectă, echilibrată, bogată în fructe şi legume proaspate, are un efect benefic atât asupra sănătăţii organismului, dar şi dinţilor şi gingiilor. Copiii trebuie obişnuiţi să mănânce între mese fructe proaspete, în locul biscuiţilor şi a prăjiturilor. Dacă baza alimentaţiei sănătoase este realizată în copilărie, obiceiurile dobândite în această perioadă vor fi folosite şi în viaţa de adult, menţinându-se o sănătate orală completă. Cu o alimentatie corecta nu mai ai nevoie de suplimente.

Datorita elementelor nutritive continute, unele legume si fructe au chiar capacitatea de a arde calorii. Pot fi folosite in majoritatea dietelor si regimurilor alimentare, uneori fiind singurele ce se pot consuma in cazul unor afectiuni care se trateaza foarte greu prin medicamente.

Consumul de legume si fructe prezinta numeroase avantaje pe care trebuie sa invatam sa le valorificam. Legumele si fructele sunt unica sursa de vitamina C pentru organism, foarte importanta pentru mentinerea starii de sanatate, a capacitatii de munca si a unei rezistente normale fata de boli. Acestea asigura intre 60-80% din necesarul de vitamina A, care se intalneste in acestea sub forma de provitamina A.

Legumele frunzoase sunt cea mai importanta sursa externa de vitamina K si in acelasi timp toate legumele si fructele furnizeaza intre 20-30% din necesarul de vitamina B. Ele au efecte alcalinizante, contracarand efectul acidifiant al majoritatii alimentelor si deci contribuind la mentinerea echilibrului acido-bazic din organism.

Stiind importanta legumelor si fructelor Aprozar Online vine in intampinarea dumneavoastra cu livrari de fructe si legume la dumneavoastra la usa intotdeauna proaspete.
Pentru mai multe informatii si comenzi la domiciliu de fructe si legume proaspete intrati pe http://www.aprozar-online.ucoz.ro

Related posts
AlimentatieCUMPARATURI

Tu de unde cumperi icre? In magazinul din orasul tau, gasesti icre de peste din Delta Dunarii

Alimentatie

Mâncarea preferată de căţei – hrana Belcando

Alimentatie

Marimea (farfuriei) conteaza!

Alimentatie

Cum sa gatesti o pizza sanatoasa

Sign up for our Newsletter and
stay informed