Bucurestiul, pe langa faptul ca este cel mai populat oras al Romaniei, este de asemenea si principalul centru comercial si financiar al tarii. Din punct de vedere industrial, orasul reprezinta 20% din productia nationala.
Din ce este compusa industria Bucurestiului
Spre deosebire de alte orase ale tarii, bucurestiul nu are in imprejurimi paduri sau ramuri complexe ale industriei, insa exceleaza prin constructia de masini grele, mecanisme fine, unelte agricole, aviatie, produse electronice, produse cosmetice, alimentare, cat si prin realizarea articolelor vestimentare.
Din punct de vedere economic, orasul Bucuresti este mult mai dezvoltat decat celelalte orase ale tarii, astfel se face ca in capitala se gasesc cele mai mari salarii din Romania, dar si traiul de zi cu zi este putin mai scump.
Bucurestiul este de asemenea si cel mai mare centru universitar, fiind asaltat an de an de studenti din toate orasele tarii.
Pe langa faptul ca este un adevarat centru comercial, orasul Bucuresti este si o buna destinatie turistica. Astfel se face ca Centrul Vechi sau Casa Poporului sunt obiective turistice ce au prioritate pe ghidul oricarui turist strain sau roman. Centrul Vechi ne incanta cu cladirile sale axate pe o arhitectura aparte, in timp ce Casa Poporului este a doua cladire ca marime din lume, atragand turisti an de an. Casa Poporului se afla pe strada Izvor si o puteti remarca cu usurinta accesand orice harta Bucuresti, fie ea online sau fizica. Insa pe langa aceste doua obiective, se mai gasesc si alte atractii destul de importante si interesante.
Bucurestiul este un oras unic in Romania si prin asezarea strazilor. Este un oras in forma de cerc, un oras de tip radiar-concentric. Astfel ca toate strazile principale pornesc din centrul orasului. Fiind un oras foarte mare, Bucurestiul este impartit pe 6 sectoare, fiecare avand administratie proprie.
Desi initial orasul era in forma de cerc, de-a lungul timpului acesta si-a cam schimbat forma, extinzandu-se cu fel si fel de constructii si cartiere rezidentiale in special in partea de Nord.
Ca mijloace de transpor in comun, Bucurestiul le are pe toate. Este signurul oras din Romania ce dispune de metrou, dar dispune de asemenea si de linii de tramvai, troleibuz si autobuz. Aici gasiti o harta Bucuresti completa, atat cea fizica a orasului, cat si harti cu traseele mijloacelor de transport in comun.
Capitala are si un renume negativ, ca orice alt oras mare, dispune si de zone si cartiere periculoase, care nu prea este indicat sa le tranzitam.
Este important ca inainte sa pleci la drum sa vizitezi capitala, sa te si informezi cu privire la cartierele ce trebuie evitate, sa iti faci un plan si o idee referitoare la zona in care te vei caza si nu in ultimul rand sa dispui de o harta a Bucurestiului.