Antreprenoriat

Inregistrarea marcii cu un specialist in proprietate industriala

Antreprenorii cunosc destul de bine cat este de important sa isi protejeze firma. O modalitate destul de simpla si in acelasi timp eficienta pentru protejarea ei este inregistrarea unei marci. Ce este o marca inregistrata? Aceasta reprezinta un semn susceptibil de reprezentare grafica, ce serveste la deosebirea produselor sau serviciilor unei persoane fizice sau juridice, de cele apartinand altor persoane.

Altfel spus, o marca inregistrata iti asigura posibilitatea de a pastra doar pentru produsele si serviciile pe care le pui la dispozitie acea marca distinctiva, pe care nimeni altcineva nu o va mai putea folosi. O marca ramane inregistrata timp de 10 de ani, dupa care aceasta va trebui reinnoita pentru o alta perioada de 10 ani.

In tot acest timp vei mai avea nevoie doar de serviciul de monitorizare. In cazul in care modificari importante au loc in ceea ce priveste inregistrarea de noi marci, atunci vei fi anuntat pentru a vedea daca este cazul sa se mearga mai departe pentru depunerea unei opozitii, contestatii etc.

Pentru orice informatii suplimentare despre inregistrarea marcilor, cel mai bine este incepi sa cauti de pe acum informatii pe internet. In felul acesta vei gasi destul de rapid si simplu raspunsurile de care ai nevoie, indiferent ca vorbim de actele necesare, costuri si cheltuieli de suportat, durata pentru finalizarea inregistrarii, avantajele inregistrarii, ce presupune supervizarea marcii, care pot fi litigiile, cum poti extinde valabilitatea marcii si in alte state etc.In acelasi timp vei putea cauta cateva firme care vor putea deveni intr-un viitor apropiat partenerii pentru afacerea pe care o ai.

Verifica ofertele de preturi precum si serviciile oferite pentru inregistrarea marcii tale in diverse site-uri disponibile pe internet si vezi in ce masura acestea corespund nevoilor tale in ceea ce priveste protejarea marcii si implicit a afacerii tale, indiferent de cat timp aceasta exista pe piata.

Related posts
AfaceriAgriculturaAntreprenoriatIndustrie

Adrian Oros: „O parte din piete au fost inchise, si de aceea am facut apel inca de la inceputul crizei catre administratiile publice locale sa lase pietele deschise”

Antreprenoriat

Ambulantele veterinare – un tip de echipament profesional

Antreprenoriat

Ambulantele veterinare – calea spre succes

Antreprenoriat

Dreptul la angajare in Uniunea Europeana si recunoasterea reciproca a calificarii profesionale

Sign up for our Newsletter and
stay informed