Constructii

Lampi solare de gradina complet independente energetic

lampa solaraDe ce sa iti pui o lampa in curte?

Pentru ca iti ofera posibilitatea de a prelungi momentele placute in familie sau cu prietenii si dupa apusul soarelui. Si pentru ca iti ofera siguranta, eliminand intunericul la adapostul caruia se pot ascunde potentiali intrusi.

Dar de ce o lampa solara?

Pentru ca lampile solare de gradina nu consuma curent, fiind independente fata de reteaua de alimentare cu energie electrica. Folosesc LED-uri ca sursa de lumina si au o autonomie de 3 zile noroase sau ploioase consecutive.

Principiu de functionare

Panourile fotovoltaice aflate la varf au orientare sudica de 35-45 grade astfel incat radiatia solara preluata este maxima; energia solara este transformata in energie electrica care este inmagazinata cu ajutorul unui dispozitiv de incarcare in baterii; in acest fel are loc alimentarea sursei de iluminat (becurilor).

Scad costurile in primul rand datorita faptului ca se alimenteaza practic singure si in al doilea rand datorita faptului ca nu mai este necesara racordarea la reteaua de energie electrica, care presupune sapaturi, conductori, utilaje. Becurile LED au puteri cuprinse intre 7 si 70W, inaltimea unei lampi este de 2.5 – 9m si rezista la vanturi de peste 32.6m/s.

Becurile LED sunt unele dintre cele mai eficiente surse de lumina. 7.5W consumati de un LED genereaza lumina echivalenta unui bec de 60W. Sunt in medie cu 80% mai economice decat becurile clasice. Becurile emit lumina pe un areal de 360o.

Related posts
Constructii

Cum reciclam lemnul de clasa A?

Constructii

Constructii usoare pe structura metalica

Sign up for our Newsletter and
stay informed