Piese de schimb

Piese Auto Originale sau Piese Auto Aftermarket?

Aftermarket, OEM, piese de schimb – vezi aceste cuvinte în aproape toate magazinele online piese auto. Ce inseamna acesti termeni?

Pentru un cumpărător pasiv, acestia sunt termeni frecvent utilizati în piaţa auto, dar pentru o persoana care este meticuloasă şi vrea cele mai bune piese auto pentru masina sa, aceste lucruri contează în mod considerabil.

O.E.M. este prescurtarea pentru Original Equipment Manufactured. Acest lucru înseamnă că OEM piese Ford sunt fabricate de Ford, piese de Chevrolet sunt fabricate de Chevrolet, piese de Toyota de Toyota, piese BMW de BMW şi aşa mai departe. Termenii O.E.S. si O.E. sunt, de asemenea, utilizati: acestia înseamnă Original Equipment Supplied şi respectiv, Original Equipment. În timp ce în multe cazuri, OEM şi OES înseamnă acelaşi lucru, OE este un termen mai folosit si se referă la orice piesa auto care a venit ca echipament original pe masina. Unele dintre piese auto OE şi componente nu sunt de fapt realizate de către producătorul auto, ci sunt achiziţionate şi asamblate de către acesta pentru a crea un vehicul.

Cele menţionate în continuare “piese auto aftermarket” nu sunt produse de către producătorul marcii auto respective. Ele sunt cumpărate din magazine specializate (vest-auto.ro)şi sunt montate pe masina in orice service autorizat RAR (pentru a beneficia de garantie). În termeni de design şi funcţie, piesele auto aftermarket sunt aproape la fel ca piesele auto stoc, deoarece acestea sunt în principal folosite pentru a înlocui o piese auto originala deteriorata, astfel încât vehiculul poate continua să ruleze. Dacă ai nevoie de piese de schimb pentru masina ta, poţi cumpăra fie piese OEM sau piese de schimb aftermarket. Există numeroase surse de piese auto aftermarket. Magazine cum ar fi vest-auto.ro vă ofera o mare varietate de piese pentru aproape toate mărcile şi modelele.

Unele masini, mai ales modelele de bază nu sunt complet echipate, astfel incat utilizatorii trebuie doar să adauge mai târziu piese auto aftermarket. De exemplu, dacă aţi achiziţionat o Toyota Corolla veche, puteţi adăuga proiectoare de ceaţă aftermarket Toyota, spoiler Toyota, semnal Toyota sau oglinzi Toyota. Produsele Aftermarket pot ajuta si de asemenea, pot da masinii tale o nouă înfăţişare. Chiar dacă piesele voastre originale nu sunt încă deteriorate sau uzate, le puteţi înlocui cu piese auto aftermarket special concepute cum ar fi stopurile Honda, amortizoare pentru Ford, bara de protecţie pentru Opel gasite la vest-auto.ro.

Cei mai mulţi utilizatori preferă piese auto aftermarket, deoarece acestea sunt mai puţin costisitoare decât piesele OEM. Deşi este adevărat că pot exista unele piese auto aftermarket care nu respectă standardele ridicate ale pieselor originale, nu este corect sa spunem că piesele auto aftermarket sunt în general produse inferioare din punct de vedere al calitatii. Piesele de schimb vândute la vest-auto.ro, de exemplu, sunt făcute de producătorii de componente auto, care sunt mandatate de standarde ridicate internaţionale.

Ce alegem, piese auto OEM sau piese auto aftermarket? Depinde de produs. Unele piese OEM nu sunt suficient de durabile, în timp ce piesele auto aftermarket se utilizează pentru a le înlocui si ar putea fi folosite mai mulţi ani.

Vrei sa stii daca a fost cutremur in piata auto?

www.vest-auto.ro | Magazin Online Piese Auto

Related posts
Piese de schimb

Tipuri de motoare pentru masini

Piese de schimb

Solutii pentru masina ta

Piese de schimb

Ce este caseta de directie a masinii

Piese de schimb

Unde pot gasi un carlig de remorcare Nissan Navara?

Sign up for our Newsletter and
stay informed