Destinatii Turistice

Praga – Obiective turistice

PragaPentru a vizita cu adevarat intregul oras Praga se spune ca nu ti-ar ajunge o viata de om. Bine, asta daca suntem subiectivi. Daca suntem insa obiectivi, vom vorbi despre toate minunile pe care ni le poate oferi privirii aces oras. Praga este capitala Cehiei, situata in Europa de est si este una din cele mai vizitate orase din aceasta regiune a Europei, popularitatea de care se bucura, este datorata in cea mai mare parte, arhitecturii impresionante, cu elemente vechi de peste 600 de ani ce s-au pastrat in stare excelenta.

Daca doriti sa mergeti in acest oras, ar trebui sa aflati mai intai unele detalii despre cazare Praga. De exemplu, ar trebui sa stiti faptul ca datorita numarului mare de vizitatori care le calca pragul, hotelierii si proprietarii de pensiuni, nu vor lasa prea mult din pret. E bine ca rezervarile sa fie facute din timp si deasemenea, este bine ca intotdeauna sa intrebati de toate detaliile pretului, inclusiv de o taxa de 22% care se plateste de obicei, plus de taxa municipala care este un pic mai mica. Astfel, va veti asigura ca nu ajungeti in Praga si nu aveti banii necesari pentru a sta atat cat v-ati propus.

In continuare, vom vorbi despre cateva dintre cele mai impresionante obiective turistice Praga, obiective a caror imagine ramane mereu intiparite in mintile turistilor, datorita maiestuozitatii cu care au fost construite.

Dupa cum spuneam si in inceput, orasul Praga este faimos mai ales pentru arhitectura veche dar impresionanta a cladirilor existente aici. De exemplu, una din cele mai vechi cladiri isi are inceputurile in sec. X. Este vorba de Bazilica Sf. Gheorghe. Imaginea de astazi insa, este rezultatul unor restaurari anterioare, de prin anii 1887-1908. De fapt, obiective de cult, sunt destul de multe asa ca in continuare, voi mai enumera doar cateva dintre ele. Mai puteti vizita biserica Sf. Nicolae, biserica Sf. Petru si Pavel, capela Bethleem, Catedrala Sf. Vitus, manastirea Brevnov care dateaza din anul 993 si sinagoga Pinkas.

Deasemenea, in Praga puteti vizita foarte multe muzee. Dintre acestea amintim de Muzeul Armatei, Muzeul Comunismului, Muzeul cubismului ceh si Muzeul Evreiesc, cel mai mare muzeu de acest tip din intreaga Europa.

Palatul Cernin si Palatul Pecek, incarcate de istorie, ofera si ele o imagine arhitecturala impresionanta pentru ochii turistilor. Una din cele mai vizitate obiective din Praga de catre turisti, este Podul Charles. Deasemenea, Podul Charles este si cel mai fotografiat obiectiv de catre toti turistii care calca pragulo acestui minunat oras, capitala a Cehiei.

Related posts
Destinatii Turistice

Eforie-Nord mai frumoasa ca niciodata!

Destinatii Turistice

S-a dat startul la petrecere in Mamaia!

Destinatii Turistice

Descopera Barcelona prin intermediul uni city break

Destinatii Turistice

Exploreaza lumea cu Dante travels

Sign up for our Newsletter and
stay informed