Boli

Problemele pielii in timpul sarcinii

Sarcina este o perioada deosebita in viata oricarei femei, o perioada in care modificarile hormonale produc schimbari vizibile atat in starea de spirit cat si in corpul gravidei.

Pielea este cel mai mare organ al corpului, motiv pentru care este si printre cele mai afectate de sarcina. In timp ce unele gravide pot observa  o imbunatatire a tenului, acesta devenind mai stralucitor datorita cresterii circulatiei sanguine si secretiei crescute de sebum, alte femei se pot confrunta cu izbucnirea acneei sau asa aparitia petelor rosiatice sau maronii la nivelul fetei.

Alte schimbari suferite de piele in timpul sarcinii includ:

  • Eritemul palmar: palmele si talpile se inrosesc datorita nivelului crescut de endrogen
  • Angiome: mici umflaturi rosiatice si ramificate ce apar de obicei pe fata, gat, piept sau brate
  • Linea nigra: este o linie inchisa la culoare ce porneste de sub piept si se termina in zona pubiana
  • Zonele inchise la culoare precum pistruii, cicatricele sau semnele de nastere se vor marii si vor deveni si mai inchise la culoare

gravida probleme pieleIn timpul sarcinii pot aparea alunite noi sau cele deja existente isi pot modifica aspectul. Pentru a evita neplaceri ulterioare este recomandat ca gravidele sa apeleze la un doctor dermatolog. Acesta efectua analiza alunitelor sau a le inlatura in cazul in care prezinta riscul aparitiei unei forme de cancer.

Este foarte important de tinut minte ca toate aceste schimbari vor disparea odata cu nasterea copilului. Pentru a tine sub control acneea este recomandat ca gravidele sa apeleze la un doctor specializat in dermato-cosmetica, acesta putand prescrie tratamentul optim ce nu pune in pericol copilul.

Related posts
Boli

Informatii generale despre hemoroizi si cum sa ii tratam

Boli

De ce nu dormim bine? Insomnia.

Boli

Ce este cataracta?

Boli

Ce nu stiai despre miopie

Sign up for our Newsletter and
stay informed