Copii

Sfaturi pentru parinti: cum sa alegi un patut pentru copii

Patuturi pentru CopiiDespre carucioare am mai scris si am dat cateva sfaturi pentru parinti in alagerea caruciorului perfect; insa, alaturi de carcioare parintii trebuie sa achizitioneze neaparat si un patut pentru bebelus, asta pentru ca in prima parte a vietii lor bebelusii dorm aprozimativ 16 ore intr-o zi, ca sa creasca mari si puternici.  Pe masura ce micutul va creste orele de somn sunt mai putine dar pana la varsta de doi ani, acesta nu va dormi niciodata mai putin de 12-13 ore pe zi. Facand un calcul simplu, cercetatorii au ajuns la concluzia ca in primii doi ani de viata, bebelusul isi petrece mai mult de 9500 ore dormind.

Asta inseamna ca micutii isi petrec mai bine de jumate din primii doi ani de viata in patuturi copii. Si iata de aici, cel mai important factor care trebuie sa ii ghideze pe parinti sa cumpere cel mai confortabil patut pentru micutul lor.

Una dintre cele mai bune alegeri pare sa fie un patut din lemn. De cele mai multe ori, un patut din lemn are corpuri modulare astfel incat accesoriile copilului isi pot gasi oricand loc in micile dulapioare; un aspect important care trebuie luat in considerare atunci cand paritnii achizitioneaza patuturi din lemn, este ca barele verticale sa fie destul de apropiate si sa nu aiba joc la imbinari, pentru ca bebelusul isi poate pisca usor degetele si se poate rani. Foarte important, la orice patut este ca acesta sa permita asezarea saltelei la diverse inaltimi: pe masura ce copilul creste si poate sta in picioare, salteaua trebuie coborata pentru siguranta acestuia.

Important! In calatorii este bine sa aveti un patut din fas sau orice material textil usor de intretinut. Aceste sunt pliante si de obicei fac parte din categoria de patuturi ieftine, ceea ce inseamna ca efortul financiar nu este unul foarte mare dar beneficiul este dublu: patut si tarc de joaca pentru bebelusul dumneavoastra.

Related posts
CASA SI FAMILIECopii

Alege un carucior 3 in 1 si profita de toate avantajele oferite

Copii

Iată cea mai simplă metodă să-ți faci copilul să renunțe la biberon!

Copii

Educatia, de ce este importanta

Copii

Hainele elegante pentru copii – la preturi avantajoase in perioadele de reduceri

Sign up for our Newsletter and
stay informed