Fotografie

Strategii de abordare si comunicare intre fotograf si model. Fotografie Constanta

Sedinta foto in termeni largi poate fi descrisa ca o ‘desfasurare de forte’ unde modelul joaca rolul central – este etapa in care se prezinta si vorbeste despre propria persoana si momentul in care trebuie sa se simta confortabil. De altfel, fotograful este cel care trebuie sa asigure ambianta calma si degajata in fotografii dar mai ales sa scoata intreaga frumusete la lumina. Comunicarea este vitala iar cu cat mai repede fotograful si modelul inteleg ce i se cer cu atat imaginile par mai reusite. Ca fotograf Constanta nu ma abtin sa spun lucruri frumoase, laude – pe merit de altfel despre persoanele din cadrele mele foto. Bineinteles, cu cat se avanseaza in durata, sesiunea foto pare mai matura in sensul ca fotografiile vor fi mai indreptate catre succes.

Este foarte importanta gasirea unui unghi potrivit, unei pozitii de fotografiere reusita iar de acolo jocul e de glezne. Se vor realiza toate posibilitatile, miscarea diferitelor parti ale corpului in forma dorita e de altfel importanta. Chiar daca pentru unii fotografi pare o intruziune in libera exprimare a personalitatii, tocmai acest lucru ii diferenteaza pe profesionisti si anume abilitatea de a crea fotografii din unghiuri si perspective diferite, de a avea ochiul format la micile detalii. Un fotograf profesionist pune pret pe detalii dar si pe personalitatea fiecarui fotomodel. Se va incerca evidentierea in portrete a caracteristicilor atragatoare dar si mascarea se poate spune a trasaturilor mai putin de interes.

Ochii sunt cheia unei fotografii care transmite mesajul dorit, oglinda unei personalitati de incredere, a sufletului. Zambetul si buna dispozitie se transmit automat in fotografii prin incurajarea la discutii constructive, pozitive, optimiste – un fotograf trebuie sa fie deschis, relaxat si foarte rabdator.

Fotograful trebuie sa insiste pe originalitate dar sa si asculte de parerile clientului – nu se aplica neaparat zicala, clientul nostru, stapanul nostru dar totusi sa nu uitam ca el este cel care se va mandri cu imaginile realizate si va promova serviciile fotografice.

 

Related posts
Fotografie

Fotografie Brasov

Fotografie

Fotograf de nunta – Pro Mariaj – Artizan al amintirilor de nunta

Fotografie

Fotograf Brasov – Nunta Botez Cununie – Pret Fotograf Brasov

Fotografie

Ce determina pretul unor albume foto digitale?

Sign up for our Newsletter and
stay informed