Sanatate

Sunt tigarile electronice o alternativa sanatoasa la tigarile obisnuite?

Tigarile electronice sunt niste dispozitive cu acumulator ce au in componenta niste cartuse umplute cu un lichid care, atunci cand este incalzit, creeaza niste aburi inhalabili. Lichidul poate avea gust de tutun, mentol sau de alte arome exotice – cum ar fi menta, banana, ciocolata, etc. – si poate sau nu sa contina nicotina.

Este sanatatea noastra in pericol daca utilizam tigari electronice?

Specialistii sustin ca inlocuirea tigarilor obisnuite cu tigarile electronice este o modalitate mai buna pentru ca oamenii sa obtina doza de nicotina de care au nevoie. Avand in vedere faptul ca o tigara din tutun contine in jur de 4000 de substante chimice diferite, inclusiv mai mult de 60 de agenti cancerigeni, putem spune ca tigarile electronice sunt mai sanatoase, deoarece acestea contin mult mai putine toxine. Mai mult, aburii ce ies dintr-un lichid tigari electronice, nu are un miros atat de pregnant si nu tinde sa intre in pielea, parul si hainele fumatorilor si a celor din jur.

Cu toate acestea, siguranta tigarilor electronice este incerta.

Nicotina este o substanta chimica destul de toxica, care provoaca dependenta. In plus, se pare ca nicotina absorbita prin piele ii poate imbolnavi pe oameni. In timp ce produsele de substitutie cu nicotina, cum sunt gumele de mestecat si plasturii, au fost evaluate riguros, dovedindu-se foarte eficiente si sigure, in cazul tigarilor electronice nu s-a efectuat niciodata o evaluare serioasa a nicotinei.

Chiar si fara nicotina, unele dintre substantele chimice gasite in lichidul tigarilor electronice nu sunt confirmate a fi sigure sau nesigure – cel putin atunci cand vaporii sunt inhalati pe o perioada lunga de timp.

Pot fi tigarile electronice o solutie pentru a renunta la fumat?

Unele studii au descoperit ca tigarile electronice sunt la fel de eficiente ca si produsele conventionale cu nicotina sau chiar mai mult in ceea ce priveste renuntarea la fumat. Exista si studii care infirma acest lucru, insa acestea sunt mult mai putine la numar decat cele care confirma.

Cei care nu au dorit sau nu au putut renunta complet la fumat si au inlocuit tigarile din tutun cu cele electronice fie in intregime sau partial au sesizat imbunatatiri in ceea ce priveste sanatatea lor.

Related posts
MedicinaSanatate

Implante dentare: 5 lucruri pe care trebuie să le știi

MedicinaSanatate

Care sunt cele mai cautate si de calitate modele de aparate auditive de pe piata? Afla acum

Sanatate

Mastopexia: Operatia care îți poate schimba viaţa

Sanatate

5 motive să porți aparat dentar

Sign up for our Newsletter and
stay informed