Resurse Umane

Team building outdoor perspective inovative

teambuilding outdoor

Team building outdoor

Henry Ford considera la un moment dat ca a forma o echipa inseamna un inceput, a ramane impreuna inseamna progres, insa a reusi sa muncesti impreuna e un adevarat succes. Pe baza acestei idei putem plasa astfel si conceptul de team building outdoor, care va pune accentul pe un oarecare “noi” mai mult decat pe “eu”.

Intr-un mediu ideal si executat corect, un exercitiu de team building outdoor va crea un mediu de munca mai eficient, va spori creativitatea grupului, va imbunatati comunicarea intre membri participanti la un team building outdoor si totodata va fi si foarte amuzant s placut pentru toata lumea.

De regula exercitiile de team building outdoor sunt facute cu un scop mai exact si anume acela de a aduce o echipa deficienta din anumite puncte de vedere la un nivel de functionalitate ridicat.

Principii indeplinite de un team building outdoor

Cand vine vorba de un team building outdoor, acesta va indeplini anumite principii si anume va fi dupa cum am spus pe de o parte distractiv si pe de o parte un proces de dezvoltare.

Partea distractiva poate consta in diverse activitati cum ar fi catarare pe franghii, speologie, alpinism, excursii in padure, vanatoare de comori, surfing, sporturi acvatice, etc.

Celalalt aspect, cel al procesului de dezvoltare, va lua in considerare exercitii de team building outdoor intensive in sensul de a avea scopuri precise, specifice, acestea fiind adresate de regula de persoane specializate.

Cine poate organiza un team building outdoor

Exista numeroase companii care organizeaza diverse exercitii de team building outdoor potrivite exact pentru echipa dvs., fie dupa cerintele si specificatiile dvs. exacte, fie exercitii de team building outdoor care sunt deja organizate si au fost “testate” si pe alte echipe, obtinandu-se rezultate excelente.

Un team building outdoor poate fi bineinteles organizat si de catre manageri ai unei companii spre exemplu, insa este indicat ca astfel de exercitii sa fie lasate pe mana specialistilor in domeniu care vor putea personaliza oferta dupa necesitatile respectiv eventualele probleme din echipa.

Stagii intr-un team building outdoor

Exista cateva stadii prin care se va trece cel mai probabil intr-un team building outdoor:

1. Formarea echipelor

In acest stadiu de regula membrii sunt foarte atenti la ceea ce fac si nesiguri, este un stadiu in care liderul este foarte important pentru a stabiliza atmosfera.

2. Storming

In acest stadiu al unui team building outdoor atmosfera se aprinde, membrii participanti incep sa aiba pareri conflictuale si sa simta presiunea realizarii obiectivului, incep sa se denote cei care doresc sa isi faca simtita influenta, persoanele mai nerabdatoare incep sa clacheze, increderea este testata.

3. Admiterea regulilor

Pe parcurs persoanele implicate in team building outdoor incep sa fie de acord in diverse procese si idei, atmosfera se calmeaza, incep sa inteleaga normele, adica regulile de a lucra in echipa.

4. Performante

Acest stadiu al unui team building outdoor este acela in care membrii vor folosi toate cunostintele si abilitatile lor pentru a obtine performantele dorite.

Related posts
Resurse Umane

Ce să faci când nu te mai simți motivat la locul de muncă

Resurse Umane

Ce locatii de team building ofera Romania

Resurse Umane

Asumarea punctelor de decizie intr-un team building

Resurse Umane

Resurse Umane

Sign up for our Newsletter and
stay informed