DIVERSE

Tigara electronica – scurta introducere

Tigara electronica este unul din cele mai noi inlocuitoare ale clasicei tigari cu tutun. Aceasta a fost inventata un chinez pe nume Hon Lik in 2003, iar de atunci pare sa se bucure de un succes enorm in randul celor ce vor sa renunte la fumat.

Chiar daca inventia a fost patentata in 2003 de catre Hon Lik, cu ceva decenii in urma, adica in 1963, Herbert A. Gilbert a avut o inventie asemanatoare ce presupunea inlocuirea tutunului si a hartiei cu aer cald si aromat. Dispozitivul incalzea nicotina si producea aburi. Insa acest produs nu a fost niciodata comercializat.

Ce sunt de fapt aceste tigari electronice?

Tigarile electronice arata precum tigarile normale, doar ca nu sunt compuse din tutun, ci contin un cartus de nicotina ce scoate abur atunci cand utilizatorul inhaleaza. Avantajul acestor tigari electronice CE 4 din noua generatie este dat de faptul ca aceasta nu contine tutun si tot felul de substante nocive, dar totusi hraneste organismul cu nicotina de care este dependent un fumator.

Tigarile electronice au fost realizate cu scopul de a ajuta fumatorii sa renunte la fumat, aceasta fiind o alternativa mai ieftina si mai sanatoasa. Chiar daca la prima vedere, un kit de tigara electronica pare scump, pe termen lung chiar economisim bani. Cat despre impactul asupra sanatatii, si nicotina contine anumiti compusi daunatori, dar nicidecum nu se compara cu toxinele prezente in tigarile clasice.

Tigara electronica este compusa dintr-o baterie, un atomizor si un cartus de nicotina. Toate acoperite de o carcasa de plastic ce da forma unei tigarete obisnuite. Aceasta se foloseste precum o tigara normala, scotand si fum, doar ca nu se termina precum una normala. Ceea ce trebuie schimbat la aceasta tigara electronica sunt cartusele de nicotina, care se gasesc in orice magazin de specialitate si au niveluri diferite de nicotina. Un cartus de nicotina tine de regula cam cat ar tine 15-20 de tigari normale. Pretul unui set de 5 rezerve de nicotina este intre 5-10 lei, depinde de marca, ceea ce le face mult mai avantajoase decat tigarile clasice din punct de vedere financiar.

Pe langa faptul ca aceste tigari electronice va pot ajuta in lupta asupra renuntarii la fumat, mai au un avantaj notabil, si anume: Pot fi utilizate si in spatiile inchise, in restaurante, la birou sau in diverse localuri unde nu este permis fumatul. Tot ca avantaj am putea trece si faptul ca nici persoanele apropiate noua nu vor mai fi influentate de fumul toxic al tigarii clasice.

Related posts
Alte DomeniiDIVERSE

Descopera toate informatiile necesare despre tatuajele pentru barbati

DIVERSE

Au fost furate 50.000 de masti, in Koln

DIVERSE

Ce sa cumperi dintr-un shop online cu suplimente pentru sportivi?

DIVERSE

Gardul electric – legislatie

Sign up for our Newsletter and
stay informed