Sanatate

Tipuri de aparatura medicala si importanta lor

Aparatura medicala ofera capacitati extraordinare medicinei din ziua de astazi. De fiecare data cand mergem la un control medical ne confruntam cu aparatura medicala si poate ne plangem din cauza ei, de diferite neplaceri, insa din punct de vedere istoric, tehnologia pe care o avem noi astazi, fata de cea disponibila acum o generatie poate fi considerata o minune. Orice unitate medicala este echipata cu macar un minim de aparatura medical, precum cea disponibila aici, modul de examinare si de tratare existent in sistemul medical actual nu functioneaza fara aparatura.

echipamente medicale

 

 

 

 

 

 

Spitale, clinici, cabinete medicale private, indiferent de domeniu sau specializarea medicala toate sunt echipate corespunzator si folosesc din plin aparatura medicala disponibila. De ce? Raspunsul la aceasta intrebare este atat complicat cat si simplu, aparatura medicala ajuta personalul medical in activitatea sa, acesta ar fi raspunsul simplu. Mai elaborat putem spune multe despre modul in care diverse aparate si echipamente medicale permit medicilor sa faca mai bine, mai precis, mai eficient diverse proceduri medicale, multe dintre aceste echipamente permit realizarea de proceduri salvatoare, care nu s-ar fi putut realiza fara ele. Aparatura medicala actioneaza direct in diagnosticarea si tratarea pacientilor, dar si indirect, pastilele pe care le luam cand ne simtim rau sunt si ele realizate de diverse aparturi de uz medical. Astfel exista mai multe tipuri de aparaturi medicale

 

  • aparatura destina diagnosticarii, aici includem majoritatea aparaturii imagistice, precum scanerele, ecograful, echipamentele pentru dializa, de anestezie sau ventilatoarele.
  • aparatura destinata monitorizarii, aceasta permite personalului medical monitorizarea starii pacientului. In aceasta categorie intra ECG-ul, EEG-ul sau aparatele de monitorizare a tensiunii arteriale.
  • aparatura medicala destinata laboratotului, pentru analizarea monstrelor
  • aparatura medicala folosita pentru producerea si fabricarea de diverse produse medicale.

 

Aparatura medicala este de diferite tipuri, insa indiferent de functia pe care o are un anumit aparat, toate contribuie, direct sau indirect in imbunatatirea vietii nostre, in cresterea calitatii serviciilor medicale si in oferirea de noi modalitati de a trata si de a salva vieti. Se pune foarte mult accent astazi pe diferite afectiuni sau boli care exista si care nu au tratament, insa nu este primul caz in istorie cand se intampla acest lucru, paharul poate sa fie pe jumatate gol, insa poate sa fie si pe jumatate plin. Tehnologia medicala pe care o avem astazi poate ca nu ne permite sa vindecam totul, insa ne permite sa salvam vieti de probleme care pana nu de mult erau considerate fara solutie.

 

Related posts
MedicinaSanatate

Implante dentare: 5 lucruri pe care trebuie să le știi

MedicinaSanatate

Care sunt cele mai cautate si de calitate modele de aparate auditive de pe piata? Afla acum

Sanatate

Mastopexia: Operatia care îți poate schimba viaţa

Sanatate

5 motive să porți aparat dentar

Sign up for our Newsletter and
stay informed