Sport

FC Steaua Bucuresti – scurta prezentare

F.C. Steaua Bucuresti este un club de fotbal din Bucuresti care evolueaza in Liga 1. Steaua este echipa cu cele mai multe trofee in Liga 1 de-a lungul istoriei. Pe langa faptul ca a castigat 25 de titluri si cele mai multe cupe si supercupe disputate pe plan national, FC Steaua Bucuresti este si prima echipa din estul Europei care a castigat Cupa Campionilor Europeni, cunoscuta acum ca Liga Campionilor.

Acest club a fost fondat in anul 1947 sub numele de ASA Bucuresti (Asociatia Sportiva a Armatei Bucuresti).

Chiar daca Steaua este cunoscuta ca echipa de fotbal a Armatei Romane, pe langa stadionul Ghencea care inca este proprietatea Ministerului Apararii Nationale, in prezent clubul nu mai are nici o legatura cu Armata.

Prima perioada de glorie a clubului a fost la inceputul anilor ’50. In deceniile urmatoare, adica in anii ’60 si anii ’70, Staua castiga 2 titluri pe deceniu. Adevarata glorie a cunoscut-o dupa ce in sezonul 1984-1985 a iesit pe primul loc in clasamentul din Liga 1. Ca anul viitor sa joace finala Ligii Campionilor cu FC Barcelona. Prin urmare, pe 7 mai 1986, Steaua a jucat cu Barcelona pe stadionul Ramon Sanchez Pizjuan si dupa 90 de minute scorul era 0-0. Meciul s-a disputat la loviturile de departajare, unde Helmuth Duckadam a aparat 4 penalty-uri consecutiv, contribuind la victoria Stelei de 2-0 in fata formatiei catalane. Si in anii imediat urmatorii Steaua a jucat un fotbal frumos, ramanand in topul competitiilor din care a facut parte.

Chiar daca clubul a fost fondat in 1947, sub numele de ASA Bucuresti, de-a lungul timpului a suferit mai multe modificari ale numelui, iar din 1961 a acaparat numele Steaua. In cele din urma, numele FC Steaua Bucuresti s-a definitizat in 1998, cand clubul s-a separat de CSA Steaua si a intrat sub tutela lui Viorel Paunescu. In aceasta perioada, clubul a itnrat imediat in datorii iar lui George Becali i-a fost oferita functia de vice-presedinte, in speranta ca va investi indeajuns de multi bani pentru a ridica echipa. Pana in 2002, Becali a ajuns sa detina majoritatea actiunilor, bani au fost investiti si rezultate au inceput sa se vada din nou. Chiar daca nici pana in prezent Steaua nu a mai disputat o finala europeana, echipa este prezenta an de an in competitiile europene de fotbal la nivel inalt.

Echipa se bucura de destul de multa atentie si in ultima perioada, castigand sezonul 2012-02013, cat si 2013-2014, iar in momentul de fata, Steaua este pe primul loc in clasament Liga 1 dupa 10 etape disputate. Iar dupa jocul echpei, promite sa castige titlul si in acest an.

Puteti gasi actualul clasament din Liga 1 printr-un simplu click Aici, cat si alte informatii si statistici cu privire la principalele campionate de fotbal interne sau internationale.

Related posts
EchipamenteSport

Gama de cauciucuri pentru bicicleta de 26 inch Continental: vezi tot ce trebuie sa stii despre aceste anvelope

EchipamenteSport

E timpul sa iti maresti garderoba cu imbracaminte ciclism: top elemente esentiale

Sport

Cluj, oras european al sportului in 2018

Sport

Unde afli rezultatele din Europa League

Sign up for our Newsletter and
stay informed