Sport

Top 6 fotbalisti din Liga 1

In articolul ce urmeaza vom vom vorbi despre cei mai interesanti 6 fotbalisti romani care eu evoluat in Liga 1 in ultimii 5 ani, ajungand sa fie vanduti pe sume considerabile la echipele straine datorita calitatii jocului.

Vlad Chiriches

Chiriches s-a remarcat in Liga 1 la Steaua Bucuresti, iar cand Steaua a inceput sa joace in Europa League si Chiriches a inceput sa marcheze, dovedind totodata si un joc foarte bun ca mijlocas, si alte cluburi au devenit interesate de el. In 2013, Chiriches a fost vandut clubului englez Tottenham Hotspur pentru suma de 9,5 milioane de euro, ceea ce il face unul dintre cei mai valorosi jucatori de fotbal romani.

Mirel Radoi

Mirel Radoi si-a inceput cariera la FC Drobeta Turnu Severiv, jucand apoi la Extensiv Craiova, de unde a fost cumparat de Steaua contra sumei de 100 000 dolari. El a debutat in Liga 1 la Steaua in martie 2000 si a jucat in mare parte ca titular pana in 2009, cand a fost transferat la formatia Al Hilal din Arabia Saudita pentru suma de 6 milioane de Euro. In 2011 a fost transferat la Al Ain unde joaca si in prezent.

Gabriel Torje

Torje a debutat la Politehnica Timisoara la varsta de numai 16 ani. Intre 2007 si 2011 a jucat pentru Dinamo, unde a lasat o impresie foarte buna, atragand oferte de la diverse cluburi din Europa. In 2011 a fost cumparat de Udinese pe suma de 5 milioane de Euro. Deputul sau in Serie A a fost destul de multumitor, insa in sezonul urmator a fost imprumutat spaniolilor de la Granada. In 2013 a ajuns la Espanyol, iar in momentul de fata joaca in Turcia pentru Konyaspor

Banel Nicolita

Acesta si-a inceput cariera de fotbalist la Dacia Unirea Braila in 2001, dupa care a jucat un sezon pentru Poli Timisoara. Dupa un an la Poli, Banel Nicolita a ajuns la Steaua Bucuresti, liderul Ligii 1, unde a stat din 2004 pana in 2011. In septembrie 2011 Steaua l-a vandut pe suma de 700 000 Euro celor de la Saint Etienne, echipa care ii asigura un salariu de 400 000 Euro pe an. In vara anului 2014 a ramas liber de contract.

Costel Pantilimon

Pantilimon este un fotbalist roman ce joaca pe postul de portar. A debutat la Aerostar Bacau, insa a fost foarte rapid remarcat si cumparat de Poli Timisoara unde a stat intre 2008 si 2011. In toamna anului 2011 a fost cumparat de Manchester City pentru suma de 3 miliaone de lire. In vara anului 2014, Pantilimon a semnat un contract pe 4 ani cu Sunderland.

Ciprian Tatarusanu

A fost eroul Stelei in multe meciuri decisive. El a fost adus la steaua Bucuresti de la Gloria Bistrita pe suma de 1,5 milioane de euro. A jucat la Steaua intre 2009-2013, iar in momentul de fata joaca pentru Fiorentina, parasind Liga 1 in vara anului 2014.

Related posts
EchipamenteSport

Gama de cauciucuri pentru bicicleta de 26 inch Continental: vezi tot ce trebuie sa stii despre aceste anvelope

EchipamenteSport

E timpul sa iti maresti garderoba cu imbracaminte ciclism: top elemente esentiale

Sport

Cluj, oras european al sportului in 2018

Sport

Unde afli rezultatele din Europa League

Sign up for our Newsletter and
stay informed