Destinatii Turistice

Vacanta pentru sanatate

Daca nu stiti ce sa faceti in acest concediu sau daca, pur si simplu, vreti sa incercati si metode ceva mai diferite de tratare a afectiunilor de sanatate, puteti opta pentru un sejur intr-una dintre statiunile balneoclimaterice din Romania. Extrem de multe suferinte fizice si chiar psihice pot fi ameliorate pe parcursul celor cateva zile petrecute intr-un astfel de loc. Statiunile balneoclimaterice sunt din ce in ce mai cautate in zilele noastre datorita avantajului unic pe care il ofera: relaxare, ca in orice alta vacanta petrecuta la munte sau la mare, plus tratament. Dincolo de aceste aspecte, si din punct de vedere financiar puteti iesi in avantaj uneori. Iata ce aveti de facut pentru a va putea bucura de o vacanta pentru sanatate!

Bilete de tratament

Daca stiti deja ca suferiti de o afectiune care s-ar putea ameliora in urma unei cure balneoclimaterice, atunci faceti o vizita medicului de familie si spuneti-i despre planul dumneavoastra de vacanta! In plus, daca sunteti pensionar sau salariat cu un venit brut mai mic decat salariu mediu si ati cotizat timp de 12 luni la sistemul public de pensii, veti plati pentru sejurul ales doar 50% din valoarea biletului. Mai mult, sejurul este gratuit pentru persoanele pensionate pe motive de invaliditate, cu accidente de munca, persecutate politic, veterani de razboi sau vaduve ale veteranilor de razboi.

Pentru a beneficia de reducere sau de gratuitate, este necesar sa depundeti o cerere la casa de pensii din judetul dumneavoastra, alaturi de recomandarea medicala. De obicei, sejurul este de 18 zile cu tratament, cazare si masa incluse.

Pe cont propriu

In cazul in care bugetul va permite, puteti opta pentru cazare individuala in cadrul resorturilor puse la dispozitie in diverse statiuni. Tot ce aveti de facut inainte de a burdusi portbagajul cu valize si a porni la drum este sa cereti o recomandare de la medicul de familie. El este in masura sa precizeze ca statiune si ce tratamente din varietatea celor oferite in statiunea respectiva ar putea sa va fie de ajutor. Se recomanda sa faceti rezervare la hotel cu ceva timp inainte si sa va interesati daca toate tratamentele de care aveti nevoie sunt disponibile in perioada aleasa. Pastrati rezervarea pana in ziua cazarii si tineti cont de faptul ca anumite resorturi cer achitarea unei sume in avans.

Un test scurt

Nu suferiti de ceva anume, dar ati vrea sa va deconectati pentru cateva zile intr-o zona linistita, incercand diverse metode balneoclimaterice de relaxare, tratamente SPA sau cosmetice? Un weekend petrecut departe de agitatia orasului, de pilda in Baile Felix (clasate in 2012 in topul preferintelor romanilor datorita peisajelor, calitatii serviciilor si amabilitatii personalului, conform ropedia.ro), merita incercat! Puteti alege un hotel confortabil, cum ar fi Hotel International Baile Felix sau Hotel Termal Baile Felix. Pe langa tot confortul pus la dispozitie, aveti ocazia de a incerca si tratamente balneoclimaterice. In acest fel, testati terenul pentru urmatoarea vacanta si incepeti saptamana cu o stare de bine mult mai intensa decat dupa un weekend de petreceri zgomotoase!

Oricare varianta vi s-ar potrivi, nu ezitati sa dati o sansa sanatatii dumneavoastra! A avea grija de noi inseamna a face alegeri corecte. Partea grozava este ca tara noastra ne da sansa aceasta, adesea platind mai putin decat pe o vacanta oarecare sau pe tratamente medicamentoase. In acest caz, cine ar spune “nu” unui dublu beneficiu?

Related posts
Destinatii Turistice

Eforie-Nord mai frumoasa ca niciodata!

Destinatii Turistice

S-a dat startul la petrecere in Mamaia!

Destinatii Turistice

Descopera Barcelona prin intermediul uni city break

Destinatii Turistice

Exploreaza lumea cu Dante travels

Sign up for our Newsletter and
stay informed