Hardware

5 Lucruri bine de stiut cand esti in cautarea de consumabile de imprimanta

consumabile

consumabile

Exista  o gama variata de imprimante disponibile astazi, in tara noastra. Insa mai diversificata decat aceasta oferta, de imprimante in sine, este cea de cartuse si consumabile folosite de acestea. Sunt, asadar, cateva lucruri esentiale de luat in considerare inainte de a cumpara astfel de consumabile de imprimanta. In primul rand, cel mai important lucru e sa te asiguri ca respectivul cartus de cerneala, pe care ai pus ochii, e compatibil cu tipul de imprimanta pe care o detii. Produsele originale sunt cea mai sigura alegere din punct de vedere a compatibilitatii insa o performanta satisfacatoare si o valoare buna poate fi data si de consumabilele de producator. O alta optiune sunt cartusele de imprimanta remanufacturate. Acestea au fost reumplute sau reconditionate si pot sa aiba, de asemenea, un rol important. Gaseste la Mival.ro gama de consumabile de imprimanta ce ti se potriveste!

Haideti sa privim in randurile urmatoare catre aceste lucruri de care trebuie sa tinem cont inainte de a ne grabi sa cumparam anumite consumabile la oferta:

1. Tipul si modelul imprimantei

Exista diferente majore intre tipurile de imprimante laser si cele inkjet (primele folosesc toner, in vreme ce acestea din urma utilizeaza cartuse de cerneala).  Aceasta e o distinctie deosebit de importanta, deoarece cele doua tipuri de consumabile nu sunt interschimbabile. E important in egala masura sa cunoastem seria si modelul nostru.

2. Cartuse color si cartuse cu cerneala neagra

Unele imprimante folosesc doar culoarea neagra, fiind asadar o varianta mult mai accesibila din punct de vedere financiar; aceasta va avea insa o serie de limitari, in ce priveste culoarea. Alte modele de imprimanta folosesc un sistem de cartuse, unde opereaza unul negru si unul color. Chiar si asa, cartusele negre au tendinta de a rezista mai mult timp decat cele color. Alte modele au incorporate toate culorile intr-un singur cartus.

3. Tipurile cartuselor de imprimanta

Chiar daca le-am amintit si la inceputul articolului, le putem relua:

– cartuse originale: realizate de producatorul imprimantei, intotdeauna compatibile cu ceea ce e specificat

– cartuse de producator (compatibile): de obicei mai ieftine

– cartuse remanufacturate: mult mai accesibile din punct de vedere financiar, insa calitatea acestora e deseori pusa sub semnul intrebarii, pe buna dreptate

4. Mentenanta si pastrarea acestor consumabile de imprimanta

Pentru a evita pierderea calitatii acestor componente, in timp, e bine ca acestea sa fie pastrate in ambalajele lor originale; astfel sunt protejate de lumina si aer – lucruri ce altfel le-ar scurta durata de viata. E bine sa tinem cont si de garantii si alte informatii ce se aplica achizitiei noastre.

5. Aruncarea acestor materiale

Fara indoiala, deseurile electronice si tehnologice sunt o problema in crestere. Toti cei care detin o imprimanta si o folosesc ar trebui aiba cunostinta de modurile in care pot renunta la respectivele consumabile, dupa utilizare. Unele pot fi reconditionate, altele trebuie aruncate – exista puncte de colectare; alteori ele se pot expedia. Uneori ele pot fi preluate de anumite companii. E important ca orice am alege sa tinem cont de protejarea mediului inconjurator si de pastrarea curateniei.

Pentru informatii suplimentare sau pentru a alege materialele potrivite echipamentelor noastre de birou, descoperiti oferta de consumabile de imprimanta la Mival.ro !

Related posts
Hardware

Logitech G302, un mouse gaming de buget

Hardware

Date utile despre un calculator i7, refurbished

Hardware

De ce sa cumperi un laptop second hand? Sfaturi care te ajuta sa alegi corect!

Hardware

Toshiba Satellite L50-C-15E – cea mai buna oferta doar pentru tine

Sign up for our Newsletter and
stay informed