Programare

5 lucruri de stiut despre LinkBuilding

Sunt cateva lucruri pe care ar trebui sa le sti cand vine vorba de LinkBuilding.

Atentie la asociere- exista linkuri ce pot face rau site-ului tau, acestea nu au legatura neaparat cu site-ul propriu zis ci sunt prost administrate ori sunt piratate, de genul ca daca dai click iti deschide 1001 pagini cu reclame, foarte enervante de altfel, simultan. In general daca site-ul tau are o promovare buna, si apare pe un site, doua ca cele mentionate mai sus nu e o problema, problema e sa nu apara doar pe site-uri de genul.

Link-ul din footer- mare atentie, daca site-ul tau are 12 pagini, atunci de fapt, un link in footer inseamna 12 linkuri spre site-ul respectiv. Daca alegi totusi sa faci asta, ai grija ca ce primesti in schimb sa fie egal cu ceea ce oferi.

Pozitia unde apare link-ul tau- Google are o logica, cu cat un link are sanse mai mari sa fie accesat de un utilizator real cu atat el este mai valoros. Un link intr-un articol are mai multe sanse sa fie accesat decat un link dintr-un footer care se afla la subsolul paginii, si acel link din articol are duble sanse sa fie accesat de un utilizator real daca se afla in partea de sus a articolului deoarece multe persoane nu au rabdare sa citeasca tot articolul.

Siteurile cu care faci schimb de linkuri- in general, autoritatea pe care o transmite un link este direct proportionata cu autoritatea site-ului pe care e pus. Asa ca mare grija cu cine te asociezi, daca tu  dai mult si primesti putin la schimb care mai e rostul?

Linkurile NoFollow- daca pui un link de acest gen, tu pierzi autoritatea, iar destinatarul nu primeste nimic, in principiu autoritatea se pierde pur si simplu. Logica e ca….link-urile nofollow nu prea mai au logica.

Related posts
Programare

Elemente SEO in Webdesign

Programare

Update-uri de Algoritm Google

Programare

Optimizare SEO: despre comentariile “nofollow”

Programare

Vreau un site, de unde incep?

Sign up for our Newsletter and
stay informed