Parinti

5 trucuri despre hrănirea unui bebeluș

Prima masă a zilei este cea mai importantă, atât prin valoarea sa nutritivă, cât mai ales pentru un amănunt peste care nu ar trebui să trecem prea uşor: ea trebuie luată în familie! Este incredibil de importantă pentru hrănirea bebelușului.

Din ce trebuie să fie compus micul dejun al unui copil?

Laptele matern este o sursă importantă de elemente esenţiale în cazul hrănirii bebeluşului, de aceea, începând cu doi ani, când se poate vorbi practic de micul dejun în cazul unui copil, prima masă a zilei trebuie să conţină carbohidraţi, proteine, grăsimi, minerale şi vitamine.

În ce alimente se regăsesc aceste elemente?
Carbohidraţii în cereale, proteinele şi grăsimile în lactate şi ouă, iar mineralele şi vitaminele în fructe şi legume. Micul dejun ideal este compus, astfel, din cereale cu fructe şi lactate.

Lapte de vacă sau lapte de capră?
Din punct de vedere medical, nu este recomandat acest tip de lapte. Pentru că laptele de capră poate provoca anemie, din cauza deficitului de acid folic. Ideal este laptele de mamă şi, în cazul în care acesta lipseşte, o alternativă sunt formulele de lapte praf care conţin, de fapt, lapte de vacă modificat, îmbunătăţit pentru nevoile nutriţionale ale copilului – cu proteine mai puţine, cu vitamine şi minerale mai multe. Peste doi ani, dacă părintele alege lapte de vacă, se recomandă laptele degresat sau semi-degresat.

Cât de bună este combinaţia banană-iaurt?
Combinaţia este bună, doar dacă adaugi neapărat şi nişte cereale. Dacă nu, poate fi considerată o gustare, şi nu un mic dejun.

Pot include în hrănirea bebelușului sucurile naturale?
Ca valoare nutritivă, ideal este ca fructul să fie consumat întreg sau sub formă de piure. În felul acesta, fibrele se păstrează mult mai bine. Plus că, din cauza riscului de obezitate, care este din ce în ce mai ridicat, se recomandă limitarea sucurilor de fructe la un pahar sau o cană de 250 ml pe zi. Altfel, copilul este învăţat să bea dulce când îi este sete, or dacă îi este sete, preferabil este să bea apă. Iar fructul, repet, să fie consumat întreg, şi nu stors. Sau piure, după caz.

 

Iată așadar câteva trucuri pentru a hrăni sănătos bebelușul și pentru a avea grijă de sănătatea lui.

Mai multe detalii despre hrănirea bebelușului și despre diversificarea alimenteleor în cadrul meniului celui mic puteți găsi în acest articol.

Related posts
Parinti

Despre tine si cu tine curs practic la Bucuresti cu Anca Pop

Parinti

Temerile barbatilor legate de sarcina

Parinti

Zane Ursitoare La Botez

Sign up for our Newsletter and
stay informed