Arta

A murit Sergiu Nicolaescu !

Comunitatea Mondenitatilor eMonden.co anunta: SERGIU NICOLAESCU a murit, pe 3 ianuarie, la 82 de ani. Regizorul fusese internat la Spitalul Elias din Capitala, unde fusese operat de peritonita pe 28 decembrie.

80967_sergiu_nicolaescu_01_97f49e9b22_37ef509829

Sergiu Nicolaescu a murit la Spitalul Elias, la 82 de ani. Regizorul a fost operat pe cale laparoscopica, de catre echipa chirurgicala a Spitalului Elias. „Interventia chirurgicala a fost impusa de evolutia clinica din ultimele 24 de ore, in contextul afectiunii digestive cronice benigne cunoscute”, s-a aratat intr-un comunicat de presa al Spitalului Elias. Potrivit reprezentantilor Spitalului Elias, peritonita localizata cu punct de plecare apendicular a fost descoperita intraoperator si a fost rezolvata laparoscopic. „Interventia chirurgicala a decurs fara incidente, pacientul fiind transferat in compartimentul postoperator pentru continuarea ingrijirilor”, au mai precizat reprezentantii spitalului.

Tot eMonden.co ne mai informeaza ca reprezentantii spitalului anuntasera, cu o zi inainte de operatie, ca regizorul a fost internat in 26 decembrie, pentru o afectiune digestiva cronica cunoscuta, si urmeaza tratamentul medicamentos corespunzator.

Cu o saptamana inainte de internare, Nicolaescu a cazut in timp ce se indrepta spre garajul sau, el suferind un traumatism toracic, respectiv i s-au fisurat cateva coaste.

SERGIU NICOLAESCU: Mai am putin de trait, va spun sincer „La revedere!”

FILMOGRAFIE SERGIU NICOLAESCU
Filmografia lui Sergiu Nicolaescu – regizor, actor de film, scenarist si producator de film – cuprinde peste 50 de lungmetraje, dintre care cele mai cunoscute sunt „Atunci i-am condamnat pe toti la moarte” (1971), „Cu mainile curate” (1972), „Osanda” (1976), „Ultima noapte de dragoste”, „Nea Marin miliardar” (1979), „Ciuleandra” (1985), „Mircea” (1989), „Coroana de foc” (1990), „Triunghiul mortii” (1999), „Orient Express” (2004), „15” (2005), „Supravietuitorul” (2008). Daca filmul „Orient Express” a fost cea mai vizionata premiera romaneasca a anului 2004, probabil ca cea mai impresionanta productie semnata de regizorul Sergiu Nicolaescu a fost „Mihai Viteazul” (1979), cu Amza Pellea in rolul principal – creatie de referinta in istoria filmului romanesc. Printre cele mai recente filme ale sale se numara „Ultimul corupt”, lansat la inceputul acestui an si care este o continuare a lungmetrajului „Poker” (2010).

Sergiu Nicolaescu a fost ales pentru prima data parlamentar in 1990, pe listele FSN, iar in actuala legislatura a incheiat al cincilea mandat in Parlament. Singura legislatura in care nu a fost parlamentar a fost cea din 2004-2008. Nicolaescu a fost membru al Comisiilor de cultura din Senat in fiecare legislatura si a detinut presedintia comisiei in actuala legislatura. El s-a numarat, totodata, printre cei care au luat parte la Revolutia din 1989.

Related posts
Arta

Tatuaje la preț redus în București!

Arta

Farmecul aparte al picturilor cu peisaje

Arta

EXPO REMBRANDT 2014

Arta

Care sunt trasaturile portalurilor online de pictura?

Sign up for our Newsletter and
stay informed