Arta

Farmecul aparte al picturilor cu peisaje

Picturile cu peisaje sunt printre cele mai iubite tablouri. La o simpla accesare a portalului online de tablouri – OnlineArts.ro – puteti sa observati cum categoria cea mai ampla de picturi este sectiunea picturilor cu peisaje.

Natura este o muza pentru artisti si multi s-au lasat influentati de vraja ei si au creat opere de arta deosebite, care ulterior ne-au incantat noua sufletele. Natura a mai fost ilustrata in numeroase tablouri si datorita caracterului sinestezic – printr-o asemenea tema, artistul poate sa ajunga la emotiile privitorului prin mai multe simturi: vaz, auz, simt tactil, miros sau chiar si gust.

Explic, ca sa fie mai clar. Sinestezia este definita in DEX ca fiind o “asociatie intre senzatii de natura diferita care dau impresia ca sunt unul simbolul celuilalt.” Asadar, privind un tablou ce reprezinta un peisaj, vei putea auzi spre exemplu un susur de apa, fosnetul frunzelor, vei simti adierea vantului, si-ti va mirosi a primavara. Aveti si voi aceleasi impresii sinestezice atunci cand priviti un tablou cu peisaj? Sunt convinsa ca ati trecut prin ceva asemanator – ei bine, acest lucru se numeste sinestezie si este un instrument prin care pictorii transmit pe mai multe nivele emotii privitorilor.

Consider ca tocmai aceasta trasatura sinestezica claseaza picturile cu peisaje in topul tuturor tablourilor. De aceea sunt ele atat de placute, pentru ca imbina atatea simturi – privindu-le iti aduci aminte de anumite locuri pe unde te-ai plimbat, pe care le-ai vizitat si de care te-ai atasat. Privindu-le, nu vezi doar un colt de natura frumos, ci si auzi ciripitul pasarelelor si vajaitul vantului, simti briza sau gerul iernii, simti mirosul florilor – toate acestea privind un simplu tablou ce ilustreaza un peisaj.

Related posts
Arta

Tatuaje la preț redus în București!

Arta

EXPO REMBRANDT 2014

Arta

Care sunt trasaturile portalurilor online de pictura?

Arta

Arta fina de la deco-perete.ro Picturi, desene si alte elemente ce aduc clasa casei tale

Sign up for our Newsletter and
stay informed