Comunicate

Camera de supraveghere analogica sau IP?

Achizitia unui sistem de supraveghere poate sa puna o multime, mai ales daca nu esti informat in acest sens, singurul lucru pe care il stii despre camere de supraveghere fiind faptul ca pot sa filmeze si sa supravegheze.

O astfel de achizitie trebuie sa tina cont de foarte multe detalii si trebuie sa fie decisa in functie de mai multe tipuri de camere de supraveghere. Pe piata prezenta, exista 2 tipuri majore de camere de supraveghere: camerele IP si camerele analogice. Poti gasi ambele variante de camere Aici.

ip-camera-V-analog-230x230_0

Desi ambele se comporta foarte bine, diferentele dintre ele sunt vizibile. O camera analogica poate sa redea imaginile captate pe un televizor, pe un DVR sau pe un DVD PLayer, in timp ce o camera Ip va trimite imaginile unui server online. Evident, din puct de vedere al flexibilitatii, cea de-a doua pare a fi cea mai potrivita.

Care sunt insa diferentele de costuri si de calitate a imaginii?

Camera cea mai ieftina este cea analogica. Aceasta se bazeaza pe o tehnologie veche de aproape 50 de ani ,motiv pentru care pretul de achizitie este mai mic. Costurile de instalare pentru o camera analogica sunt insa, de foarte multe ori, destul de mari, putand sa depaseasca pretul camerelor IP.

In ceea ce priveste calitatea imaginii, camerele analogice par a fi mai bune, deoarece acestea functioneaza la fel pe toate tipurile de luminozitate, in timp ce camerele IP sunt bune doar in momentul in care luminozitatea este una foarte puternica. Astfel, camerele analogice sunt mult mai bune pentru securizarea unei case.

Distanta si claritatea sunt si ele elemente importante atunci cand alegi intre o camera analogica si una IP. Camerele analog isi pierd din claritate in momentul in care inregistreaza imagini la distanta, in timp ce camerele IP ofera claritate chiar si la distanta, ceea ce le recomanda pentru supravegherea spatiilor mari. Astfel, cei care doresc o camera clara, care sa ofere fiecare detaliu, trebuie sa opteze pentru o camera IP, in timp ce persoanele care doresc o camera pe care sa o poata folosi pentru supravegherea casei, fara sa aiba nevoie de detalii foarte multe, pot opta linistit pentru camere analog.

 

Related posts
Comunicate

Invata-ti copilul cum sa hraneasca pisicile din jurul blocului

Comunicate

Transport containere moloz

Comunicate

De ce este importanta reciclarea plasticului?

Comunicate

Klaus Iohannis ia noi masuri cu privire la raspandirea virusului care face din ce in ce mai multe victime

Sign up for our Newsletter and
stay informed