Agricultura

Aplicarea cu erbicid Granstar Super in postemergenta la grau

Martie anunta primavara dar si sezonul pentru agricultori, in functie de vreme, oamenii incep lucrarile agricole in cultura plantelor de camp. Majoritatea agricultorilor stiu deja starea culturii si deja au pregatite masurile necesare pentru o buna vegetatie si dezvoltare in continuare.

Graul de pilda este atacat de buruienile cu frunza lata (ridiche salbatica, pungulita, palamida, hrana vacii, musetel salbatic, loboda salbatica etc). Pentru a combate aceste plante salbatice se recurge la erbicidare.

Un erbicid pentru grau cu un spectru mare de combatere (peste 70 de specii de buruieni) este Granstar. Acest produs distruge tesuturile, celulele buruinilor si impiedica diviziunea celulara, are loc si o malformatie a testurilor sau o inhibare in procesele de fotosinteza si respiratie.

Iata cateva avantaje in urma aplicarii cu erbicid Granstar Super:

– Se poate folosi la temperaturi de peste 5 grade Celsius.

– Are o formulare ce imbunatateste dispersia substantei active in solutia de stropit.

– Un avantaj pe termen lung este curatarea terenului pentru culturile ce urmeaza in cadul rotatiei (floarea soarelui, cartof, sfecla) la care combaterea plantelor salbatice cu frunza lata este foarte dificila.

– Nu prezinta restrictii si nu afecteaza culturile ce urmeaza in rotatie (soia, rapita sau culturi succesive de porumb).

Este necesar un volum de apa de 200-400 l/ha.

Dupa aplicarea erbicidului pe plantatia de grau este necesar un timp de 2 ore fara ploaie pentru ca produsul sa fie absorbit de catre plante. Astfel efectul incepe la doar cateva ore de la aplicare, stopand cresterea si dezvoltarea buruienilor, urmata de moarte in maxim 2-3 saptamani.

Este recomandat un singur tratament pe an. In cazul infestarii puternice cu turtita sau daca se afla intr-un stadiu avansat de crestere se recomnada amestecul erbicidului cu fluroxipir in doza de 400 ml/ha.

Compozitia produsului Granstar Super 50 SG cuprinde urmatoarele substante active: 25% tifensulfuron metil + 25% tribenuron metil.

 

Related posts
AfaceriAgricultura

Afla tot ce trebuie sa stii despre Agil erbicid

AfaceriAgricultura

Cauti o folie de mulcire? Cumpara cel mai rezistent produs, pentru culturi sanatoase

AfaceriAgricultura

Investeste in plasa de umbrire perfecta pentru acoperirea solarului tau

AfaceriAgriculturaAntreprenoriatIndustrie

Adrian Oros: „O parte din piete au fost inchise, si de aceea am facut apel inca de la inceputul crizei catre administratiile publice locale sa lase pietele deschise”

Sign up for our Newsletter and
stay informed