Medicina

Bolile cele mai frecvente tratate de medicii ORL

In urma unor statistici efectuate pe un esantion format din medici ORL-isti si pacientii care s-au confruntat cu afectiuni care tin de ORL, s-a ajuns la concluzia ca la noi in tara foarte multi oameni sufera de boli ale sistemului auditiv, din cauza neglijentei si a indiferentei. In momentul in care au sezit ca a fost ceva in neregula, au preferat sa nu mearga la doctor, atunci cand au avut nevoie. Cu timpul afectiunile netratate s-au agravat, multi pacienti riscand sa ramana surzi. Cele mai frecvente boli ale sistemului auditiv sunt:

Tinitus – afectiune ORL frecvent intalnita

Medicii sustin ca cea mai intalnita boala a sistemului auditiv este Tinitus, este o afectiune provocata zgomote foarte puternice, de cele mai multe ori sunt imposibil de evitat. Foarte multi oameni sunt nevoiti sa lucreze in medii foarte zgomotoase, sunetele puternice fiind produse de utilaje pe care le folosesc, multe persoane asculta muzica prea tare in casti, la concerte sau in cluburi, alarmele si armele de foc pot fi si ele la fel de periculoase, toate aceste zgomote duc la aparitia bolii Tinitus. O alta boala foarte des intalnita in ultimul timp mai este otoscleroza, ceea ce presupune cresterea anormala a oaselor, hipertensiunea face si ea parte din categoria bolilor frevente, tumori intracraniene, leziuni la nivelului gatului si capului, traim intr-un secol in care sunte supusi stresului, care poate cauza depresia.

Tinitusul poate fi prevenit cu ajutorul unor casti de protectie, aceasta boala se afla in stransa legatura si cu hipertensiunea arteriala, care trebuie monitorizata, insa trebuie sa se ia in calcul si evitarea sunetelor puternice.

Tinitus este o boala care se manifesta prin perceperea anormala a unor sunete, este o bola care daca nu tratata poate duce pa pierderea auzului.

Sinuzita – o alta boala des intalnita

Tot pe baza unor analize statistice s-a constatat ca in ultima perioada cazurile bolnavilor de sinuzita au crescut de 15%, este o afectiune care nu trebuie deloc neglijata, pentru ca exista cazuri in care sinuzita poate deveni cronica, de obicei cronicizare sinuzitei este provocata intratrea in contact cu diverse infectii bacteriene sau fungice.

Sinuzita poate aparea in urma unei raceli, cei care sunt alergici la praf, sunt predispusi la sinuzita, alergia la parfum sau la substante toxice pot reprezenta si ele cauze de imbolnavire. Traducand in procente cazurile celor care au sinuzita, se poate spune ca 25 % dintre cazurile cu probleme ORL, sunt de sinuzita.

Related posts
MedicinaSanatate

Implante dentare: 5 lucruri pe care trebuie să le știi

MedicinaSanatate

Care sunt cele mai cautate si de calitate modele de aparate auditive de pe piata? Afla acum

Medicina

Ce este o artroscopie ?

Medicina

Cum protejeaza pielea organismul uman. Despre rolul barierei cutanate

Sign up for our Newsletter and
stay informed