Auto-Moto si transporturi

Cand schimbam anvelopele

Cand ne gandim la siguranta care ne-o ofera anvelopele autoturismului si ca ar fi cazul sa le schimbam, trebuie sa luam in considerare doua lucruri, si naume: uzura si varsta.

Autovehiculele care sunt conduse zi de zi parcurg aproximativ 10 000 km pe an, insa pot fi si mult mai putini, daca avem serviciul aproape de casa sau nu plecam cu masina in drumetii prea lungi. Unele persoane nu fac nici macar 5000 de km pe an, dar asta nu inseamna ca acestia dispun de cauciucuri bune. Ca orice alte lucruri, si cauciucurile se deteriorizeaza de-a lungul timpului chiar daca nu au fost folosite in exces.

Care e perioada recomandata pentru folosirea cauciucurilor

Specialistii din Marea Britanie au analizat o serie de anvelope de la diferiti producatori de-a lungul timpului si u ajuns la concluzia ca producatorii si furnizorii nu ar trebui sa mai pana in vanzare anvelope care au peste 6 ani vechime, sugerand totodata ca anvelopele trebuie neaparat schimbate la 10 ani de la fabricare. Uzura cauciucurilor poate fi accelerata foarte mult de factorii climatici cand si de conditiile de pe carosabil. Tocmai de aceea, daca au trecut 10 ani de la fabricarea anvelopelor, atunci trebuie neaparat sa le schimbati, chiar daca au o stare estetica destul de buna.

Daca reusesti sa pastrezi cauciucurile in conditii ideale, ruland pe drumuri normale, verificand regulat presiunea, nefortand autovehiculul, acestea pot avea o viata de pana la 10 ani. Cu toate acestea, nu prea ne putem da seama cat de uzate sunt cauciucurile doar uitandu-ne la ele, decat daca sunt prea tocite. Tocmai de aceea, producatorii de masini sport recomanda clientilor sa isi schimbe anvelopele la aproximativ sase ani de zile. La o masina sport cauciucurile sunt mai intens folosite decat la o masina normala.

In cele mai multe cazuri, anvelopele normale sunt folosibile timp de 6-8 ani daca sunt ingrijite corespunzator. Legat de faptul ca nu poti sti exact cand a fost fabricata anvelopa, poate a stat cu anii in depozite, nu e chiar asa. De obicei, anvelopele ajung de la producator la client in 2-6 luni. In cel mai rau caz 1 an. Un magazin de unde puteti cumpara anvelope de calitate este Mechanikus.ro, unde veti gasi atat anvelope de iarna, cat si all season.

Calitatea anvelopelor a evoluat foarte mult in ultimii ani, acestea fiind mult mai pliabile, avand o aderenta mult mai buna si fiind mai putin zgomotoase decat predecesoarele.

In ziua de azi, cauciurile au diferiti compusi, printre care si un fel de ulei care se evapora la presiune. Anvelopa elimina uleiu, intarindu-se si oferind o aderenta mai buna. Acel ulei se poate simti cel mai bine atunci cand intram intr-un magazin de anvelope.

Related posts
Auto-Moto si transporturi

Cum ne alegem cauciucurile pentru masina?

AutoAuto-Moto si transporturi

Top 3 sfaturi de care trebuie sa tii cont, ca sa nu fii inselat atunci cand inchiriezi o masina

AutoAuto-Moto si transporturi

Audi, BMW, Mercedes-Benz, Volkswagen si Ford - cele mai vandute masini sh din Germania

AutoAuto-Moto si transporturi

De unde poti cumpara maşini second hand din Germania in aceasta perioada afectata de COVID-19?

Sign up for our Newsletter and
stay informed