Ingrijirea Batranilor

Camine de batrani sau viata obisnuita la batranete?

Pe masura ce imbatranim, multi dintre noi se confrunta cu perspective revizuirii aranjamentelor noastre de viata. Daca va simtiti coplesiti de intretinerea unui apartament sau pur si simplu doriti mai multa companie cu alte persoane de varsta apropiata, revizuirea unor camine de batrani din localitatea dumneavoastra are fi o idee buna. In timp ce mutarea dintr-un loc in altul poate provoa stres, prin planificarea si oferindu-va timp si spatiu pentru a face fata schimbarilor, va puteti bucura de independenta pe care o detineti in noua casa. Viata independent poate fi definite prin orice aranjament de locuinte destinate exclusive persoanelor in vasta.

Caminele de batrani pot varia, de la un simplu apartament pana la locuinte de sine statatoare. In general, caminul de batrani este un tablou in care sunt oamenii in varsta detin rolul principal. Ofera o navigare foarte usoare, este foarte compact si nu necesitata intretinere. Cu toate acestea, preturile pot varia de la un camin la altul. In timp ce rezidentii traiesc independent, majoritatea comunicatilor ofera diferite facilitati, activitati si servicii. De multe ori, centre de agreement sau asa zisele “clubhouses” sunt disponibile in spatial vecin pentru a oferi seniorilor posibilitatea de a interactiona si de a participa la diferite activitati comunitare. Sunt muli factori de luat in considerare atunci cand alegem un azil, in acest articol se explica foarte bine.

Aceste activitati includ arte si meserii, adunari de vacant, cursuri educationale, si chiar si seri de film. Anumite camine de batrani pot oferi si alte facilitati importante, precum: piscine, centru de fitness, terenuri de tenis, chiar si un teren de golf sau alte cluburi si grupuri de interese. Alte servicii oferite in centrele de batrani pot sa include spa-uri, saloane de infrumusetare, mese de zi cu zi si service de spalatorie. Deoarece aceste camine de batrani sunt destinate seniorilor care au nevoie de asistenta minima atunci cand vine vorba de activitatile cotidiene, cele mai multe dintre ele nu ofera asistenta medicala.

Ca si in cazul locuintelor private, orice resident al unui camin de batrani poate anjaga asistenti medicali dupa cum este necesar. Diferenta esentiala intre viata la un camin de batrani si alte asemenea centre este nivelul de asistenta oferit pentru activitatile de zi cu zi. Daca aveti nevoie non-stop de ajutor cu mancare, dressing, folosirea toaletei, sau o nevoie de asistena medicala constanta, centrele cu asistenta medicala sunt mult mai indicate. Atunci cand ajung la varsta pensionarii, orice schimbare de locuinte poate parea ca si cum ti-ai pierde independenta. Cu toate acestea, caminele de batrani te pot ajuta sa-ti faci viata mai usoara si sa ajungi la o independenta chiar mai mare.

Uneori, treburile casnice pot ocupa 90% din timpul tau liber, chiar si la varsta pensionarii. La un centru cu asistenta sociala vei primi ajutorul mult dorit din toate punctele de vedere: culinar, de ingrijire personala, curatenie, infrumusetare, si asa mai departe. Mai mult decat atat, acest loc iti poate oferi sansa sa transformi acesti ani in cei mai frumosi ani din viata ta, datorita faptului ca vei avea oportunitatea sa interactionezi cu alte persoane de aceeasi varsta si sa te bucuri de multe activitati de grup.

Related posts
CASA SI FAMILIEIngrijirea Batranilor

Cauți cel mai modern azil de bătrâni din sectorul 1? Iată care sunt facilitățile pe care le găsești în București!

Ingrijirea Batranilor

Activitati ce pot fi organizate intr-un camin de batrani

Ingrijirea Batranilor

Gasirea azilului de batrani potrivit

Ingrijirea Batranilor

Cum alegem un tensiometru?

Sign up for our Newsletter and
stay informed