Literatura si Poezie

Literatura ii captiveaza pe tineri – cartile despre mistere

cartiNu doar filmele reusesc sa prezinte intr-un mod atractiv o poveste plina de mistere, captivandu-ne pana la final, facandu-ne sa traim fiecare scena ca si cum am fi acolo, alaturi de personajele principale – cartile, in egala sau chiar in mai mare masura, ne angreneaza mintea in acest joc spectaculos al imaginatiei, analizei si curiozitatii. Astfel, aceste carti despre mistere sunt scrierile care ii atrag pe cititori intr-o asemenea masura, incat au o nerabdare incredibila de a ajunge la urmatorul capitol. Acest gen de literatura este unul dintre cele mai populare, pe intreg globul – indragit de batrani, adulti si copii, acest  stil da sansa explorarii unor scrieri literare excelent de bine scrise, de calitate. Gaseste carti despre mistere la Pravalicucarti.ro, in magazinul online.

Literatura potrivita pentru tineri

Scrierile acestea pot fi abordate pentru analiza, la diferite varste. Nu e de mirare asadar ca elevii ce sunt dornici de vanarea indiciilor, intr-o astfel de carte de mistere, vor citi cu o mai mare atentie paginile cartii. Vor realiza secvente, vor rezuma si vor cauta tipare de actiune. Isi vor dezvolta si alte abilitati, datorita faptului ca acest gen literar ocupa o varietate de povesti, locatii, subiecte.

Exista mistere care se bazeaza pe anumite coduri sau pe descoperirea unor tipare; indiciile acestea pot sa ii ajute pe tineri atat la imbunatatirea puterii de concentrare cat si la abilitatile matematice. Sunt disponibile si titluri non fictionale, din genul mistere-criminal; exista carti a caror actiune este plasata in diferite perioade de timp, in locatii care ne amintesc de importanta cunoasterii spatiului in care traim (istorie si geografie).

Multe mistere includ personaje precum detectivi, ofiteri de politie – toate acestea vorbesc despre importanta comunitatilor umane si a temelor de justitie. Exista mistere strans legate de muzee (de arta, istorie, etc.). In egala masura, toate misterele ne permit sa  sapam mai adanc in aspecte referitoare la limbaj si limba, in conturarea fina a personajelor, in definirea unor stiluri de scriere a cartilor.  Misterele, in particular, sunt vazute ca un vehicul foarte bun pentru observarea si exersarea tehnicilor de scriere a intrigilor.

Related posts
Literatura si Poezie

Rolul terapeutic al cartilor de povesti

Literatura si Poezie

Romanul Dansul Dragonilor

Literatura si Poezie

Fuga vanatorului de autorii Abraham, Gardner Dozois si George R. R. Martin

Literatura si Poezie

Cartea Urzeala Tronurilor, de George Martin (Seria Cantec de Gheata si Foc)

Sign up for our Newsletter and
stay informed