Literatura si Poezie

Romanul Dansul Dragonilor

Dansul Dragonilor este cel de-al 5-lea volum planificat in seria Cantec de Gheata si Foc de autorul american de literatura sf George Martin. Chiar daca au fost zvonuri cum ca acest roman ar fi putut fi terminat la finalul anului 2006, manuscriptul de peste o mie cinci sute de pagini a fost predat in aprilie 2011, dar cartea a vazut lumina tiparului in luna iulie 2011.

Numele de Dansul Dragonilor este titlul care a fost dat razboiului civil din preistoria taramului Westeros. Povestea se petrece in acest tinut care e o ramasita a Europei medievale, insa in tinutul acesta anotimpurile pot sa dureze mai multi ani sau chiar zeci de ani. Dansul Dragonilor continua din locul in care se sfarseste romanul Iuresul Sabiilor si actiunea se desfasoara in paralel cu Festinul Ciorilor. Razboiul intre cei 5 imparati se pare ca se atenueaza. In nordul tinutului, regelui Stannis Baratheon s-a auto-instalat la Zid si a promis sa aiba parte de suportul oamenilor din nordul tinutului sa castige Tronul de fier, desi lucrul acesta este mai complicat pentru ca o parte mare din partea apuseana este plina de oamenii de fier. La Zidul propriu zis a fost ales Jon Snow ca fiind al 998 lea Stapan Comandand de la Turnul Noptii, insa are inamici si la Tutnul Noptii si la Zid. Tyrion Lannister a fost luat cu barca pe Marea Ingusta pana a ajuns la localitatea Pentos, totusi telurile sale nu ii sunt cunoscute nici chiar lui. Daenerys Targaryen a invins orasul Meeren si a hotarat sa ramana sa conduca aceasta cetate, slefuindu-si trasaturile de conducatoare.

Dansul Dragonilor a fost acceptat in general favorabil de critici si anumiti critici ei au spus ca e una din cele mai frumoase carti scrise de George R. R. Martin. Faptul ca actiunea nu poate fi prezisa si are turnuri neobisnuite. Lucrul acesta prinde pe cel care citeste si il tine lipit de poveste cu atat mai mult ca volumul are peste o mie cinci sute de pagini. Insa au fost si multi care au contestat aceasta lungime a cartii, si considera ca firul povestii putea fi prezentat mult mai scurt. Sunt foarte multe personaje secundare care beneficiaza de o descriere prea lunga, asemenea unor personaje principale, insa care nu conteaza asa de mult in povestire. Motivul, spun criticii, este ca autorul si-a pierdut pasiunea pentru a scrie acest roman. Acesta a avansat mai multe termene limita la care zicea ca va fi gata cartea, dar nu s-a intamplat asa. El practic a fost impins de la spate de editori si de fani sa duca la final cartea cat mai repede.

Related posts
Literatura si Poezie

Rolul terapeutic al cartilor de povesti

Literatura si Poezie

Literatura ii captiveaza pe tineri – cartile despre mistere

Literatura si Poezie

Fuga vanatorului de autorii Abraham, Gardner Dozois si George R. R. Martin

Literatura si Poezie

Cartea Urzeala Tronurilor, de George Martin (Seria Cantec de Gheata si Foc)

Sign up for our Newsletter and
stay informed