Ingrijirea Batranilor

Cum alegem un tensiometru?

tensiometruMulti pacienti cu hipertensiune arteriala au nevoie sa tina o evidenta a evolutiei valorilor tensionale astfel incit medicul sa stie daca tratamentul prescris este eficient sau daca schema terapeutica trebuie modificata pentru a scadea si mai mult tensiunea arteriala. Monitorizarea constanta a valorilor tensionale este un lucru benefic pentru sanatatea ta.

Puteti masura tensiunea arteriala mergind la medicul de familie in cadrul unui control medical de rutina sau sa o efectuati acasa cu ajutorul unui tensiometru de brat. Cei care nu au tensiune arteriala ridicata peste valorile maxim admise ca fiind normale (135 mmHg tensiunea sistolica si 85 mmHg tensiunea diastolica) pot efectua o vizita lunara sau trimestriala la medicul de familie pentru a vedea modul in care valorile tensiunii arteriale s-a schimbat. In schimb pacientii care au valori tensionale crescute peste limitele maxime admise (mentionate mai sus) au nevoie de o monitorizare mai frecventa a tensiunii arteriale (daca se poate chiar zilnic sau de 2-3 ori/zi). Cu cit valorile tensionale sunt mai mari cu atit frecventa de monitorizare a tensiunii arteriale este mai mare. La multi pacienti cu hipertensiune arteriala cu valori foarte mari, medicul trebuie sa stie care sunt aceste valori tensionale de citeva ori pe saptamina sau chiar in unele cazuri de citeva ori pe zi. Deci, achizitionarea unui tensiometru poate fi foarte util, deoarece puteti afla valorile tensiunii arteriale la domiciliu ori de cite ori doriti in cursul unei zile sau a unei saptamini.

Exista doua tipuri principale de tensiometre : tensiometre automate (digitale) si tensiometre cu capsula aneroida.

Tensiometrele cu capsula aneroida sunt usor de utilizat si de asemenea portabile. Cu toate acestea, tensiometrele aneroide sunt foarte sensibile si se pot deteriora sau deregla foarte usor. Pentru a afla valoarea tensionala pe care o aveti atunci cind folositi un tensiometru cu capsula aneroida trebuie sa ascultati cu un stetoscop, care de multe ori este conectat la manseta tensiometrului atunci cind puneti manseta in jurul bratului. Aceste tipuri de tensiometre sunt foarte ieftine.

Tensiometrele digitale (automate) sunt dispozitive medicale care de multe ori au dimensiunea unui telefon mobil, conectate la o manseta ce se pune pe brat. Manseta se umfla automat cu ajutorul unui minicompresor aflat in unitatea principala a tensiometrului , masoara tensiunea arteriala prin intermediul unui senzor de presiune si afiseaza valoarea tensionala determinata pe ecranul tensiometrului, inregistrind aceasta valoare in memoria aparatului. Unele dintre tensiometre au chiar functia de memorie mare (pina la 90 de masuratori cu data si ora) permitind chiar descarcarea acestor informatii intr-un calculator si imprimarea graficului evolutiei tensiunii arteriale cu ajutorul unei imprimante.

Tensiometru digital este un dispozitiv modern, validat clinic prin diferite protocoale internationale, mult mai usor de folosit decit tensiometru cu capsula aneroida dar este mai scump.

De asemenea, se gasesc si tensiometre de incheietura sau chiar de deget dar studiile clinice au aratat ca nu sunt la fel de precise ca cele mentionate mai sus datorita modului in care se masoara tensiunea arteriala cu aceste tensiometre.

Nu uitati ca inainte de a efectua o masuratoare cu tensiometru dumneavoastra pentru determinarea valorilor tensionale, nu trebuie sa consumati alcool, cafea sau sa fumati deoarece acestea cresc tranzitoriu valoarea tensiunii arteriale. Cind folositi tensiometrul asigurati-va ca aveti o pozitie confortabila la masa si ca nu sunteti obosit.

Daca aveti un tensiometru acasa, trebuie sa tineti o evidenta a valorilor masurate astfel incit atunci cind mergeti la medic, acesta sa aiba posibilitatea sa stabileasca schema terapeutica corecta si sa urmareasca in evolutie modul in care tratamentul prescris este eficient in  scaderea tensiunii arteriale.
Tensiometrul de brat este un dispozitiv medical foarte util pentru cei care doresc scaderea rapida si eficienta a tensiunii arteriale.

Aparatura Medicala on Line este un site specializat in comercializarea online de aparatura medicala si consumabile pentru utilizarea in unitati sanitare precum si la domiciliul pacientilor. Oferim peste 100 de produse cu inalte standarde de calitate si punem siguranta si sanatatea pacientilor la baza principiilor fundamentale ale afacerilor noastre.

Related posts
CASA SI FAMILIEIngrijirea Batranilor

Cauți cel mai modern azil de bătrâni din sectorul 1? Iată care sunt facilitățile pe care le găsești în București!

Ingrijirea Batranilor

Camine de batrani sau viata obisnuita la batranete?

Ingrijirea Batranilor

Activitati ce pot fi organizate intr-un camin de batrani

Ingrijirea Batranilor

Gasirea azilului de batrani potrivit

Sign up for our Newsletter and
stay informed