EDUCATIE

Bona sau afterschool?

descărcare (36)Daca ai un copil, sau chiar doi, iar programul tau de munca nu se potriveste cu programul lui de scoala, atunci pot exista ceva probleme. Practic, dupa scoala copilul are cateva ore in care este singur si in care trebuie sa isi ocupe timpul cu ceva. Cel mai bine este sa isi ocupe acest timp cu teme si cu diverse elemente care sa il poata invata ceva, insa este normal ca, daca ii oferi cheia sa mearga acasa, acest lucru nu se va intampla.

Astfel, ai de ales intre urmatoarele doua optiuni, daca vrei ca cel mic sa fie in deplina siguranta si sa poata sa beneficieze de educatie cat mai buna:

  • Angajezi o bona. Este o solutie foarte intalnita la familiile bogate. Este o solutie buna, in conditiile in care copilul este in siguranta, insa s-ar putea sa intampini numeroase probleme. Nu intotdeauna bone este una experimentata, costul poate sa fie unul urias iar educatia pe care o primeste cel mic nu este intotdeauna de cea mai buna calitate.
  • Il trimiti la un afterschool. Este o solutie din ce in ce mai intalnita, atat in afara tarii, cat si in Romania. Afterschooluri, precum after school ana si strumfii, sau alte variante la fel de interesante, ofera sansa, atat pentru parinti cat si pentru copii, sa beneficieze e un timp de calitate.

Ce beneficii poate sa ofere un afterschool?

Beneficiile oferite de un astfel de loc sunt uriase. In primul rand, sunt foarte mari asupra copilului. Acesta va putea sa stea intr-un mediu in care exista si alti copii si va putea sa socializeze cu ei, Cu siguranta, pentru el este mult mai interesant decat sa stea singur acasa sau decat sa aiba o bona. Un alt beneficiu major este faptul ca poate sa invete foarte multe lucruri. Majoritatea after schoolorilor au activitati extracuriculare, in asa fel incat cei mici pot sa faca teatru, muzica, pictura sau diverse alte forme de arta si pot sa se dezvolte intr-un domeniu pe care il apreciaza foarte mult.

Daca au teme, cei mici isi pot face temele direct la afterschool, fiind supravegheati indeaproape de persoane pregatite in acest sens. Astfel, vor putea invata mult mai bine si vor invata cum sa isi organizeze timpul.

Parintii beneficiaza si ei de afterschool, deoarece se pot bucura de timp liber si nu mai stau cu grija celui mic. Asadar, un afterschool este o solutie foarte buna, care poate sa ofere o multime de beneficii, tuturor.

 

Related posts
EDUCATIEMotivational

Bucura-i pe cei dragi cu citate despre zambet. Transmite-l pe cel potrivit

EDUCATIE

Gradinita cu program de limba Engleza – pentru copii isteti!

EDUCATIE

Proiectul Comenius Bilateral -Colegiul National Costache Negruzzi Iasi

EDUCATIE

Prezentari de succes cu un flipchart modern

Sign up for our Newsletter and
stay informed