EDUCATIE

Proiectul Comenius Bilateral -Colegiul National Costache Negruzzi Iasi

In urma depunerii candidaturii, de catre Colegiul National Costache Negruzzi, in perioada 2011-2012, pentru proiectul bilateral Comenius, cu tema „Collaborative contribution to Wikipedia content on fantastic creatures in Romanian and French cultures”, prin evaluare acesta a fost ales sa participe la un schimb cultural, ce a constat in activitati ale elevilor, dar si a profesorilor, atat de la Colegiul National Costache Negruzzi, cat si de la College „Georges Courteline” din Paris.

Aceasta intiativa a vizat crearea unor legaturi intre cele doua comunitati, dar si implicarea tuturor in crearea unui proiect comun. Elevii au fost pusi la test prin folosirea ca limba de comunicatie a limbii engleze, dau auavut si ocazia de a face schimb si de a dobandi notiuni de comunicare in limbile partenerilor. Scopul final al proiectului a fost de a crea pagini Wikipedia folosind cunostinte din toate cele 3 limbi, pricind tema personajelor fantastice din ambele cuturi, in special vrajitoarele.

In prima etapa a selectiilor au fost alesi 20 de elevi participanti , si 2 rezerve, in conditiile afisate pe site-ul colegiului. Dupa aceasta activitate de selectie, s-a facut de asemenea o selectie a materialelor necesare (texte, filme), iar elevii participanti, insotiti de 4 cadre didactice au mers in vizita la partenerii lor francezi, impreuna cu care au elaborat primele pagini Wikipedia privind tema aleasa, folosind limbile romana, franceza, dar si limba comuna de comunicare, engleza. De asemenea s-a stabilit si urmatoarea intalnirepe care a urmat sa o aiba Colegiul National Costache Negruzzi impreuna cu colaboratorii acestora.

In luna octombrie, elevii francezi, 30 la numar, insotiti de asemenea de 4 cadre didactice, au venit in vizita la Colegiu, ocazie cu care s-au definitivat articolele pentru paginile ce au fost create , si au participat la programe artistice care au avut ca tema vrajitoarele. Acestia au mai participat la expozitii de fotografie, vizite culturale, dar si expozitie de obiecte care au ca tematica vrajitoarele.

Related posts
EDUCATIEMotivational

Bucura-i pe cei dragi cu citate despre zambet. Transmite-l pe cel potrivit

EDUCATIE

Gradinita cu program de limba Engleza – pentru copii isteti!

EDUCATIE

Prezentari de succes cu un flipchart modern

EDUCATIE

Bona sau afterschool?

Sign up for our Newsletter and
stay informed