Destinatii Turistice

Cazare in Gura Humorului

Gura Humorului este orasul situat in nord-estul Romaniei in judetul Suceava, in regiunea Bucuvina, ea devenind o statiune turistica datorita monumentelor istorice din zona dar si a peisajelor montane de care dispune acest oras. Acest oras se afla situat intre doua rauri: Raul Moldova si Raul Humor, el fiind situat la o altitudine de aproximativ 500 de metri si datorita acestor factori face din Gura Humorului o statiune climaterica. Atractiile turistice de care se bucura aceasta statiune sunt:

-pe primult  loc, in topul celor mai vizitate din statiune este Manastirea Voronet una din cele mai importante ctitorii ale lui Stefan cel Mare , ea fiind situate pe malul Raului Moldava

-cimitirul evreiesc

-Sinoaga Mare care a fost construita in anul 1860

-Biserica „Sf. Imparati Constantin si Elena” care a fost construita in anul 1862

-Biserica romana-catolica care este cea mai veche biserica de acest gen din Bucovina, construita in anul 1811

-Biserica  ortodoxa ” Sf. Arhangheli Mihail si Gavril”, ea fiind construita la osardia preotului Simeon Cobilanschi

Alte obiective turistice mai puteti gasi aici.

Manastirea Voronet a fost construita in anul 1488 ea fiind terminata intr-un timp record pentru aceea perioada adica in 4luni si jumatate. Pictura care se gaseste in interiorul bisericii  inca se mai zareste, datand de cand a fost construita, iar pictura ce se gaseste pe exterioul bisericii dateaza din perioada lui Petru Rares.

Gura Humorului este situata in depresiunea Humorului in aproprierea Obcinilor Bucovinei,ea  oferind turistilor cele mai spectaculoase privelisti care inconjoara orasul, iarna in special muntii care sunt incarcati de zapada, padurile la fel, ofera ochiului turistului cele mai fascinante privelisti din zona moldoveneasca.

Ofertele de cazare in Gura Humorului sunt ieftine datorita localnicilor care isi inchiriaza propriile locuinte pentru ca turisti sa se bucure de aceasta zona. Acesti locuitori ai zonei fac ca turistii care le calca pragul, sa mai vina si a doua oara, ei fiind foarte ospitalieri, oferindu-le mancarea specifica acelei zone, arantudu-le imprejurimile, dar si facandu-le oferte in asa fel incat turistul sa poate sa se bucure de peisajul montan cat mai mult timp.

Gura Humorului este o statiune montana linistita unde turistii vin pentru a scapa de aglomeratie din celalalte statiuni montane, pentru a petrece o vacanta de vis intr-un colt uitat de lume atat de minunat. Statiunea ofera turistilor veniti aici clipe de neuitat cu obiceiuri in care localnici isi povestea stramosilor, unde se serveste mancare traditionala zonei, unde turistii pot sa faca drumetii pe munte si sa bucure de natura ce ofera peisaje rare, cu o fauna si paduri bogate.

Related posts
Destinatii Turistice

Eforie-Nord mai frumoasa ca niciodata!

Destinatii Turistice

S-a dat startul la petrecere in Mamaia!

Destinatii Turistice

Descopera Barcelona prin intermediul uni city break

Destinatii Turistice

Exploreaza lumea cu Dante travels

Sign up for our Newsletter and
stay informed