DIVERSE

Ce fel de discutie trebuie sa avem cu copiii nostrii, despre siguranta?

In ultimii ani senzatia de neliniste si nesiguranta, din pacate este tot mai intalnita. Fie ca este vorba despre copii, parinti sau bunici cu totii au intampinat macar o data senzatia de nesiguranta.

A devenit o necesitate supravegherea si mentinerea in siguranta a celor dragi si a bunurilor personale.

Din acest motiv tot mai multe persoane apeleaza la camere de supraveghere , alarme si video interfoane. Si majoritatea au evitat situatii neplacute datorita acestora. Toate dispozitivele in general, reusesc sa aiba un aspect prietenos si devin tot mai simplu de utilizat. Parintii si adolescentii, cu ajutorul manualului de utilizare pot invata cu usurinta cum functioneaza orice dispozitiv. Mai dificil este, cand in familie exista copii mai mici de 10-12 ani, care nu pot intelege exact de ce avem nevoie de astfel de sisteme. Nu cunosc pericolele si riscurile, deaceea nu vad beneficiile. Este de preferat ca in momentul in care va hotarati sa montati o camera de supraveghere, spre exemplu  pe holul de la intrare, sa-i explicati de ce o faceti. Sa puneti copilul in tema cu eventualele probleme, dar fara sa insistati pe gravitatea lor, pentru a nu-i induce o stare de nesiguranta. Pentru ca nu vrem sa montam dispositive care sa ne ofere mai multa siguranta dar in acelasi timp noi sa ii oferim copilului neliniste.

Pe langa acest aspect, copilul va trebui sa stie cand, de ce si cum sa utilizeze sistemul de alarma sau un video interfon. La fel ca toti membrii familiei de altfel. Dar un copil in mod special, trebuie sa aiba restrictii in anumite momente, la anumite optiuni. Asta pentru a nu strica ceva, sau a nu modifica anumite setari.

Pentru a fi mai siguri ca ocoliti situatii neplacute, invatati copilul ca nu are voie sa deschida usa de la intrare. Indiferent daca asteptati sau nu musafiri, este de preferat ca el sa nu faca un obicei din asta. Pentru ca intr-o fractiune de secunda, in orice moment al zilei se pot intampla multe. Si se pot intampla cu orice fel de sistem de supraveghere. Invatati copilul, ca trebuie sa incuie usa daca vreodata ramane singur acasa, chiar si pentru jumatate de ora.

Siguranta familiei si a celor dragi este prioritara. Un sistem de supraveghere, o alarma sau un video interfon ne pot indeparta de eventuale situatii nedorite.

Related posts
Alte DomeniiDIVERSE

Descopera toate informatiile necesare despre tatuajele pentru barbati

DIVERSE

Au fost furate 50.000 de masti, in Koln

DIVERSE

Ce sa cumperi dintr-un shop online cu suplimente pentru sportivi?

DIVERSE

Gardul electric – legislatie

Sign up for our Newsletter and
stay informed