Jocuri

Ce provoaca tiltul in poker?

Tiltul este o stare emotionala, care influenteaza deciziile jucatorilor si stilul de joc. Un jucator aflat in starea de tilt deviaza de la strategiile initiale si risca sa piarda multi bani.

Un jucator de online sau live poker poate intra in starea de tilt din diverse motive. Fiecare om este diferit si in functie de personalitate, unii se pot enerva foarte repede, iar altii foarte greu. In poker, este importanta atat starea de spirit cu care intram la masa de joc, cat si pastrarea calmului indiferent de cum se desfasoara jocul.

Trei motive generale care provoaca tiltul

♣ Pierderea unui pot mare sau a mai multor pot-uri la rand. In general, toti jucatorii se enerveaza cand patesc acest lucru, iar daca nu, incep sa isi faca griji legate de scaderea stivei de jetoane sau de stilul de joc. Neincrederea si ingrijorarea sunt factori care produc stres, iar stresul produce starea de nervozitate care ne induce in tilt.

♣ Bad beat-ul. Acesta este un declansator al starii de tilt destul de periculos, datorita consecintelor negative grave pe care le poate provoca. Cand detinem o mana cu sanse foarte mari de castig si pierdem in fata unui alt jucator, exista riscul sa ne enervam si sa actionam gresit doar din dorinta de a ne „recupera” banii pierduti.

♣ Stresul cotidian. Daca se intampla sa trecem printr-o perioada proasta sau sa ne simtim stresati din diferite motive, nu este indicat deloc sa jucam poker. Chiar daca avem abilitatea de a ne stapani si controla emotiile in general, din pacate o problema personala ne poate scoate vulnerabilitatea la suprafata. Astfel ca pana nu ne simtim din nou increzatori si lipsiti de orice stres „exterior” mesei de joc, ar fi mai bine sa ne abtinem sa jucam.

Cum il combatem?

Tiltul in sine nu poate fi evitat, si ar fi gresit sa consideram ca nu exista. Tiltul exista, si acceptarea lui este primul lucru care trebuie facut daca vrem sa ajungem sa il controlam. Odata acceptat, putem sa incepem sa analizam situatiile care ne fac sa intram in tilt, pentru a ne putea stapani reactiile negative si nervozitatea in cazul viitoarelor situatii similare.

Multi jucatori nu realizeaza ca deciziile luate la manie ii fac sa piarda chiar si in fata unor jucatori mai slabi decat ei. De aceea trebuie sa tinem cont de momentele care ne induc in tilt si sa incercam sa le evitam sau cel putin, sa le diminuam consecintele. Increderea in sine faciliteaza depasirea unor astfel de momente si ne ajuta sa ne concentram la urmatoarea mana. Cu cat ne gandim mai mult la mana pe care tocmai am pierdut-o, cu atat mai mult se va intensifica si va dura starea de tilt.

Ce trebuie sa stim este ca fiecare jucator, indiferent de nivelul de experienta, risca sa se enerveze cateodata. Pastrarea calmului si gandirea rationala sunt doua lucruri vitale in poker. Daca nu invatam cum sa le controlam, nu vom depasi niciodata statutul de jucatori mediocri si in niciun caz nu vom ajunge vreodata sa participam la un turneu poker si sa realizam vreun castig.

Related posts
Jocuri

De ce sa-i lasati pe cei mici sa se joace online

Jocuri

Care sunt cele mai cunoscute jocuri online

Jocuri

Lego, jucariile educative pentru copii

Jocuri

Jocurile cu Dora, preferate de copiiii curiosi

Sign up for our Newsletter and
stay informed