Piese de schimb

Cele mai importante 3 piese ale unei masini

In acest artciol o sa vorbim despre cele mai importante 3 piese ale unei masini. Asa cum toata lumea stie pentru o buna functionare a masinii trebuie ca piesele acesteia sa fie intretinute, iar cele mai importante sa fie atent ingrijite.

Asadar, pe primul loc se claseaza motorul. Motorul este cea mai importanta partea a masinii, fara de care un automobil nu poate functia, evident, oricine stie asta. Motoarele difera de la masina la masina, cele mai intalnite sunt motoarele de 3 sau 4 cilindrii. Avem motoare de 1,2, avem motoare de 1,5, de 1,8 sau motoare mult mai mari pentru masinile puternice si foarte scumpe pe care nu oricine si le poate permite.

Pe locul doi intr-un clasament alcatuit pe loc de catre mine se claseaza sistemul de franare. Este evident ca fara frane teoretic nu se poate circula, insa multi soferi isi pun prorpia viata in pericol, dar si viata altora cand au incredere prea mare in ei si pleca la drum fara un sistem prea bun de frane. Acest sitem ar trebui sa fie atent controlat periodic, pentru  ca soferul sa nu aiba vreodata surpriza sa ramana fara frane. Si ca o definitie generala, sistemul de franare este cel mai important element al masinii dupa motor, care ajuta la incetinirea sau oprirea definitiva a automobilului.

Pe locul trei avem cutia de viteze. Cutiile de viteze se mai numesc si transmisii. Acestea sunt de doua feluri, cutii de viteze automate si cutii de viteze manuale. Foarte multe masini din ziua de azi folosesc cutii de viteze automate, deoarece ofera o mai buna calitate si un mers mai rapid decat cele manuale. Cutia de viteze manuala este in special dedicata femeilor, insa oricine poate incerc acest model daca doreste.

Cam acestea ar fi cele mai importante 3 piese auto ale unei masini. Evident ca intr-o masina se gasesc zeci sau poate chiar sute de piese, insa acestea sunt cele mai importante fara de care un autovehicul nu ar putea functiona deloc.

Related posts
Piese de schimb

Tipuri de motoare pentru masini

Piese de schimb

Solutii pentru masina ta

Piese de schimb

Ce este caseta de directie a masinii

Piese de schimb

Unde pot gasi un carlig de remorcare Nissan Navara?

Sign up for our Newsletter and
stay informed