Medicina

Combaterea ridurilor prin transfer de grasime

Procesul de imbatranire are ca efect, printre altele, aparitia ridurilor. Clinica Cosmedica rezolva de cativa ani aceste situatii neplacute utilizand injectiile cu grasimea proprie.

Acest fapt se datoreaza pierderii elasticitatii tesuturilor, pierdere provocata la randul ei de diminuarea sau alunecarea grasimii de la nivelul tegumentului facial.

colectare grasime proprie

colectare grasime proprie

Aceasta degradare a grasimii naturale de la nivelul fetei, duce la pierderea aspectului de ten tanar, tonifiat.

Una dintre solutiile pe care le ofera chirurgia plastica impotriva ridurilor vizeaza tocmai cauza aparitiei lor. Mai exact completarea grasimii pierdute de sub rid, cu grasime naturala prelevata dintr-o alta regiune a propriului organism.

Desi poate suna a SF, tehnologia medicala de astazi permite acest gen de procedee care mai sunt numite si injectii cu grasime proprie, transfer autolog de grasime sau lipofilling.

In Romania aceste interventii sunt efectuate cu succes in clinici estetice, asa cum este si cazul clinicii Cosmedica din Baia Mare, renumita pentru inaltul profesionalism al personalului si preturile atractive, precum si de catre unele clinici din capitala.

In ce consta acest procedeu?

Intai are loc o interventie de liposuctie la nivelul coapselor (sau abdomenului sau a altei regiuni unde avem grasime in exces), unde, printr-o canula este aspirata o anumita cantitate de grasime.

Apoi are loc transferul.

Acum, cu ajutorul unei canule foarte fine, o parte din grasimea extrasa este injectata acolo unde este nevoie. Adica sub un rid facial, in barbie, in jurul ochilor, in pometi si asa mai departe. Se injecteaza si in buze atunci cand interventia este una de augmentare a acestora.

Recuperarea dureaza cateva zile, timp in care se poate simti o senzatie de jena iar zona afectata poate fi tumefiata si umflata. Este bine ca in acest interval sa nu masati sau atingeti regiunea respectiva si sa asteptati pana ce aceste efecte post-interventie vor disparea.

Pentru ca o parte din grasimea injectata se va resorbi de catre organism, este normal sa fie injectata o cantitate de grasime cu 15-20% mai mare si, din acest motiv, o perioada sa existe umflaturi cutanate la locul unde a avut loc transferul de grasime.

Interventia se realizeaza sub anestezie locala si este minim invaziva, durerile sunt minime, recuperarea rapida si nu raman cicatrice, in plus rezultatele sunt de durata, spre deosebire de alte tehnici de remodelare corporala.

Toate acestea fac din lipofilling una dintre cele mai solicitate interventii de chirurgie cosmentica din ultima vreme.

O astfel de operatie poate dura oricat intre 20 de minute si o ora si jumatate, in functie de complexitatea interventiei.

Related posts
MedicinaSanatate

Implante dentare: 5 lucruri pe care trebuie să le știi

MedicinaSanatate

Care sunt cele mai cautate si de calitate modele de aparate auditive de pe piata? Afla acum

Medicina

Ce este o artroscopie ?

Medicina

Cum protejeaza pielea organismul uman. Despre rolul barierei cutanate

Sign up for our Newsletter and
stay informed