Destinatii Turistice

Covent Garden – un alt punct important din Londra

Nu mai e niciun secret pentru nimeni: Covent Garden functioneaza ca un magnet pentru romanii care au considerat ca munca in UK le poate aduce beneficii extraordinare, incepand cu un salariu, evident, mai mare si terminand cu gradul de civilizatie impus de o capitala europeana precum Londra. Zona din jurul cladirii cu acoperis de sticla este intotdeauna aglomerata, mai ales in weekend si pe timpul verii, perioada a anului in care capitala Angliei musteste de turisti.

Cunoscuta pentru multi datorita numeroaselor sale cafenele in aer liber, restaurante, pub-uri, tarabe din piata si magazine, aceasta nu duce lipsa de artistii de strada mereu dispusi sa distreze turistii ce traverseaza piata pietonala. O fosta piata de flori gazduieste acum Muzeul Transportului Londonez (London Transport Museum). Districtul Covent Garden este, de asemenea, casa multor teatre, cat si a Operei Regale.

In Evul Mediu, actuala Covent Garden servea drept piata pentru calugarii manastirii aflate in apropiere, care isi cumparau de aici produsele alimentare de care aveau nevoie. In anul 1540 insa, regele Henric al VIII-lea a confiscat pamanturile manastirilor, acestea revenindu-i in cele din urma lui John Baron Russell (primul Earl of Bedford). Aproximativ un secol mai tarziu, Francis Russell, urmasul de drept al lui John Baron, l-a angajat pe arhitectul Inigo Jones pentru a transforma locul intr-un cartier de lux.

Puternic influentat de pietele italiene, Jones a creat astfel prima piata publica din Londra, inconjurata de cladiri cu arcade si sub „cupola” biserii Sf. Paul.

In secolul al XX-lea, 1921 pentru a fi mai precis, Guvernul a decis ca aceasta locatie este total nepotrivita pentru o piata. Cu acest lucru au fost de acord si dezvoltatorii imobiliari, care au profitat imediat de aceasta oportunitate ridicand cat ai bate din palme un cartier plin de hoteluri si blocuri de birouri ce aveau sa inlocuiasca vechile cladiri si locuinte, depasite de timpurile ce aveau sa vina. Astazi, Covent Garden atrage aproximativ 30 de milioane de vizitatori in fiecare an!

Related posts
Destinatii Turistice

Eforie-Nord mai frumoasa ca niciodata!

Destinatii Turistice

S-a dat startul la petrecere in Mamaia!

Destinatii Turistice

Descopera Barcelona prin intermediul uni city break

Destinatii Turistice

Exploreaza lumea cu Dante travels

Sign up for our Newsletter and
stay informed