Agricultura

Cultivatoare de calitate cu Tractorul.ro

cultivatoare

Cultivatoarele sunt  niste masinarii agricole utilizate pentru livezi si agricultura.Aceste masini se  utilizeaza de fapt pentru taierea dar si aerisirea pamantului dar si la nimicirea tuturor buruienilor.Ele protejeaza pamantul impreuna cu rasadurile puse pe el.Sunt utilizate mai multe feluri de cultivatoare pentru aceste munci.

In procesul lor de fabricatie, ele lucreaza pamantul pentru protejarea si acoperirea stratului de aer dar si al amalgamului de substante bogate in nutrienti.

Cultivatoarele sunt foarte diverse in ceea ce priveste forma lor si ele sapa doar pe aria terenului si se pot utiliza doar in timpul de crestere a rasadurilor dar si a culturilor pentru inlaturarea ierburilor care sunt in plus.

Adancimea se executa la cultivatoare prin aranjarea departarii care se face prin urcarea sau deplasarea in jos unui cerc de restrangere a adancimii, fie prin urcare sau prin deplasarea in jos a elementelor de lucru si asezarea lor in locul respectiv.

Cultivatoarele asezate in stil culcat trebuie sa fie fixate foarte bine mai ales la operatiile prinse intre siruri deoarece exista posibilitatea.Elementele de munca sunt intr-o pozitie echilibrata fata de centrarea lungimii de echilibru a cultivatoarelor duc la disparitia unor forte situate pe doua parti distincte care sa nu mentina echilibrul cultivatoarelor in pozitia de culcat, situate pe un plan pe orientarea de progres.

Elementele componente de lucru ale cultivatoarelor sunt de tip indepartat-sapat care se utilizeza pentru indepartarea ierburilor nedorite si pentru aerisirea solului.Designe-ul lor poate fi sub forma de vergea cu varf ascutit cu parti asemantoare sau cu parti care nu se asemana, sub forma de vergea cu varf ascutit limitata.Unele din insusirile specifica elementelor pot fi: cat de lata estte suprafata de lucru, coltul dintre liniile de interesectie a doua fete care indeparteaza, coltul de intensificare a liniilor aripilor de vergeaua cu varf ascutit.

Vergeaua cu varf ascutit cu parti asemanatoare  da o reflectare mai buna de aerisire si de taiere.In schimb, vergeaua cu varg ascutit in care partile lor nu se aseamana au in compozitia lor un dispozitiv de aparare care se foloseste pentru indepartarea ierburilor nedorite.Pentru ca exista dispozitivul de aparare, vergeaua se poate deplasa aproape de cultura fara sa existe posibilitatea sa o indeparteze.

Introducerea in pamant a elementelor componente de lucru se poate ameliora prin executarea unui colt al unui planul de protejare a liniilor de intersectie a doua fete indepartate cu planul in  stil culcat.

1)Tipuri de cultivatoare

a)in functie de ce plante cultiva

 • cultivatoare pentru intinderi vaste,
 • cultivatoare pentru legume si tehnologice,
 • cultivatoare pentru vii,
 • cultivatoare pentru arbori.

b)in functie de tipul de operatie exercitata

 • cultivatoare pentru taierea ierburilor nedorite,
 • cultivatoare pentru aerisirea pamantului,
 • cultivatoare pentru introducerea in pamant a substantelor nutritive pentru cresterea plantelor,

c) in functie de forta pe care o degaja

 • cu forta pentru animale,
 • cu forta asupra miscarii sau echilibrului corpurilor.

2)In ceea ce priveste dimensiunea, cultivatoarele pot fi:

 • cultivatoare de dimensiune mica: un instrument de a strange fanul mic
 • cultivatoare de dimensiune mari: masini agricole de mari dimensiuni.

3)In functie de tipul de lucrare executata de cultivatoare

 • cultivatoare manuite de om,
 • cultivatoare automatizate.

Asadar, cultivatoarele de la WWW.tractorul.ro sunt niste masinarii sau instrumente folosite pentru maruntirea, scoaterea buruienilor si aerisirea solului.

Related posts
AfaceriAgricultura

Afla tot ce trebuie sa stii despre Agil erbicid

AfaceriAgricultura

Cauti o folie de mulcire? Cumpara cel mai rezistent produs, pentru culturi sanatoase

AfaceriAgricultura

Investeste in plasa de umbrire perfecta pentru acoperirea solarului tau

AfaceriAgriculturaAntreprenoriatIndustrie

Adrian Oros: „O parte din piete au fost inchise, si de aceea am facut apel inca de la inceputul crizei catre administratiile publice locale sa lase pietele deschise”

Sign up for our Newsletter and
stay informed